Īpašu uzdevuma ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāta budžets nākamgad būs 5,362 miljoni latu, kas ir par aptuveni 1,89 miljoniem latu mazāk nekā šogad.
Lielākais budžeta samazinājums ir apakšprogrammā Ārvalstu finanšu palīdzība – 1,265 miljoni latu ES programmas "Pārejas līdzekļi administratīvās spējas stiprināšanai" projektam.

Sekretariāta darbības nodrošināšanai plānoti 1,75 miljoni latu, kas ir par 190 000 latu mazāk nekā šogad. Atlīdzībām nākamgad plāno atvēlēt par 65 000 latu vairāk – 825 000 latu.

Nākamgad sekretariāts plāno tērēt 150 000 latu politiskās iniciatīvas "Latviešu iedzīvotāju reemigrācijas veicināšana un sadarbība ar latviešu diasporu ārvalstīs" īstenošanai un Latviešu diasporas atbalsta programmai.

Sabiedrības integrācijas fonda finansējums nākamgad plānots 3,56 miljonu latu apmērā, kas ir par 1,7 miljoniem latu mazāk nekā šogad. Fonds nākamgad plāno 400 cilvēkiem paaugstināt latviešu valodas zināšanu līmeni par pirmo valsts valodas prasmes līmeni; piešķirt finansējumu divām nevalstiskajām organizācijām citu konkursu atbalstīto projektu īstenošanai; iesaistīt 120 cilvēkus etniskās integrācijas pasākumos un 120 cilvēkus - iecietības veicināšanas pasākumos, kā arī nodrošināt 32 projektu administratīvo, finanšu un tehnisko vadību.

1,088 miljonus latu plānots atvēlēt Eiropas Ekonomikas zonas un Norvēģijas valdības finanšu instrumentu finansētajām programmām "Nevalstisko organizāciju darbības atbalsta programma", "Nevalstisko organizāciju kapacitātes stiprināšanas programma" un "Nevalstisko organizāciju projektu programma" grantu shēmu īstenošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!