Plānots atcelt prasību pēc augstākās pedagoģiskās izglītības sporta pedagogiem interešu izglītības programmās, paredz Izglītības un zinātnes ministrijas izstrādātie grozījumi normatīvajos aktos.
Turpmāk šos pienākumus pedagogi varēs veikt ar jebkuru iegūto augstākās izglītības kvalifikāciju, taču ar nosacījumu, ka ir papildus iegūts sporta speciālista C kategorijas sertifikāts.

Interešu izglītības mērķis nav augstu sportisko rezultātu sasniegšana, bet gan intereses radīšana par fiziskajām aktivitātēm un veselīgu dzīvesveidu, iespēju lietderīgi pavadīt brīvo laiku un iegūt pamatprasmes attiecīgajā sporta veidā. Tāpēc pedagogiem, kuri īsteno sporta interešu izglītības programmas, turpmāk augstākā pedagoģiskā izglītība sportā vairs netiks noteikta kā obligāta prasība, norāda IZM Komunikācijas daļā.

Turpmāk pedagogi varēs īstenot sporta interešu izglītības programmu arī tad, ja ir iegūta arī cita augstākā izglītība un C kategorijas sertifikāts. Savukārt tiem speciālistiem, kuri īsteno sporta interešu izglītības programmu prāta sporta veidā, papildus augstākajai izglītībai jebkurā jomā būs jāiegūst sertifikāts par apgūtu pedagogu profesionālās pilnveides B programmu "Vispārējās izglītības pedagogu un interešu izglītības pedagogu profesionālās pilnveides kārtība" noteiktajā kārtībā.

Izstrādāto grozījumu projekts vēl jāapstiprina valdība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!