Interneta lietotāju vidū vairāk kā puse aptaujāto gatavi balsot par Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā un kopš vasaras mēnešiem šis skaits pieaudzis, liecina pēc Sabiedriskās politikas portāla politika.lv pasūtījuma veiktās “OMD Snapshot” aptaujas.
Septembrī Latvijas dalību ES atbalstījuši 52% aptaujāto, bet jūlijā un augustā šis skaits bija mazāks par pusi no aptaujātajiem – 48%.

Šis pieaugums noticis uz vēl neizlēmušo rēķina, kuru skaits samazinājies līdz 19%, ievērojami krītoties kopš jūlija un augusta, kad 25% aptaujāto nezināja, kā balsos. No 4% līdz 1% sarucis to respondentu skaits, kas sola referendumā nepiedalīties.

Pieaudzis ir arī eiroskeptiķu skaits, septembrī sasniedzot 28% - salīdzinoši jūlijā pret Latvijas dalību ES iestājās 23%, bet augustā 25% aptaujāto.

Interesanti, ka vislielākais eirooptimistu īpatsvars interneta lietotāju vidū ir ārpus Rīgas un vislielākais pozitīvi noskaņoto respondentu īpatsvars ir vecuma grupā “50 un vairāk gadu” (77% no šīs vecuma grupas respondentiem atbalsta Latvijas iestāšanos ES).

Šie dati iegūti interaktīvā aptaujā “OMD Snapshots”, ar pāris nedēļu intervālu aptaujājot vidēji 900 balsstiesīgos interneta lietotājus visā Latvijā.

Aptauju rezultāti ieejami “politika.lv” sadaļā "Fwd:Eiropa".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!