VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) interneta mājaslapā publicēta informācija par tuvākajos divos gados plānotajiem būvdarbiem.
Interneta mājaslapā ar adresi "www.lvceli.lv" atrodama informācija par laikā no 2006. līdz 2008.gadam plānotajiem būvdarbu, būvuzraudzības un projektēšanas iepirkumu plāniem.

LVC Sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas vadītāja Daiga Mežapuķe skaidro, ka iepirkumu plāna publicēšana palīdzēs uzņēmējiem vieglāk plānot darbus.

Publicēta informācija gan par plānotajiem ceļu un tiltu uzturēšanas darbiem, gan satiksmes drošības uzlabošanas darbiem, gan Kohēzijas fonda finansētajiem projektiem.

Kā liecina LVC informācija, šogad vairākus ceļus plānots sakārtot saistībā ar dzelzceļa slēgšanu. Šā gada vasarā plānots izsludināt konkursus par zemākas klases ceļu sakārtošanas darbiem Balvu, Cēsu, Limbažu un Madonas rajonā.

Savukārt ar Kohēzijas fonda finansējumu plānots realizēt darbus autoceļa Rīga-Bauska-Lietuvas robeža posmā Rīga-Ķekava, autoceļa Jēkabpils-Rēzekne-Ludza-Terehova posmā Rēzekne-Terehova, autoceļa E22 posmā Rīga-Koknese, autoceļa Rīga-Ventspils posmā Sloka-Tukums, uz Rīgas apvedceļa. Pamatā konkursus plānots izsludināt nākamgad.

Atbildīgās amatpersonas jau vairākkārt norādījušas, ka Latvijas autoceļu sakārtošanai pietrūkst naudas. Satiksmes ministrs Ainārs Šlesers (LPP) iepriekš izteicās, ka šogad autoceļu jomā gaidāmi vērienīgi būvdarbi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!