Foto: DELFI Aculiecinieks

Lai gan Krišjāņa Barona ielas ietves bruģa risinājums atšķiras no pasaulē ierastās prakses par šādām joslām, tas ļaus orientēties cilvēkiem ar redzes traucējumiem, pastāstīja invalīdu un viņu draugu apvienības "Apeirons" vides pieejamības eksperts Jurģis Briedis.

Viņš norādīja, ka ietvē ir iestrādātas vadlīnijas, kas ļauj orientēties cilvēkiem ar redzes traucējumiem. Turklāt ietvju bruģa gludā daļa veidota tā, ka pa to var vienkārši pārvietoties cilvēki ratiņkrēslos.

Briedis arī teica, ka Rīgas domes Satiksmes departaments projekta izstrādes laikā informēja apvienību "Apeirons" par vides pieejamības risinājuma plāniem un izrunāja atsevišķas vietas, kuras bija sarežģītākas.

Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Ilze Dimante pastāstīja, ka ar mazajiem granīta akmentiņiem ir izveidota stilizēta taktilā josla - virzienrādītājs cilvēkiem ar redzes traucējumiem. Savukārt baltā taktilā josla, kas ir, piemēram, pie sabiedriskā transporta pieturām vai krustojumos, ir norāde uz to, ka ietve beidzas un ir jāšķērso brauktuve.

Viņa uzsvēra, ka granīta akmeņu josla ir izstrādāta sadarbībā ar "Apeironu". Tāpat ar apvienību tika saskaņoti visi citi vides pieejamības risinājumi uz Barona ielas ietvēm. Projekta autore regulāri tikās ar "Apeirona" pārstāvjiem, prasot viņu viedokli par vides nodrošinājumu, teica Dimante.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!