Foto: EPA/LETA
Pagājušajā nedēļā Īrijas Valsts ieņēmumu dienests publiskojis sarakstu, kurā atrodamas gan kompānijas, gan privātpersonas, kuras pagājušā gada pēdējā ceturksnī nav izpildījušas saistības pret valsti. Parādnieku sarakstā ir arī Latvijas valstspiederīgie, vēsta portāls "baltic-ireland.ie".

Saskaņā ar Īrijas likumiem šajā sarakstā ir ietverti gan parādnieki, kuri nav samaksājuši tiesas uzliktos naudas sodus, gan firmas, kuras saskaņā ar ieņēmumu dienesta auditu nav samaksājušas nodokļus.

Tiesas piemērotie sodi attiecas gan uz ienākumu deklarāciju neiesniegšanu vai arī nepareizu deklarāciju iesniegšanu, gan uz dažādiem akcīzes nodokļa un licencēšanas pārkāpumiem, gan arī cigarešu kontrabandu un tabakas nelikumīgu tirdzniecību.

Pagājušā gada cigarešu kontrabandistu sarakstā dominē lietuviski vārdi un uzvārdi, taču atrodami arī Latvijas pavalstnieki. Pēdējā ceturkšņa saraksts liecina, ka par cigarešu kontrabandu tiesas uzlikto 930 eiro naudas sodu laikā nebija samaksājis arī Jānis Kromans no Navanas.

2009. un 2010.gadā kopumā parādnieku sarakstos figurē vismaz 14 Latvijas pilsoņi. Visi sodīti par pārkāpumiem, kas saistīti ar cigarešu kontrabandu. Līdztekus tiem, ko muitas dienests pieķēris Dublinas lidostā ar neatļautu daudzumu cigarešu, sarakstos atrodami arī divu veikalu īpašnieki – no Poverskortas un Blarnijas, kas biznesu sākuši pēc ierašanās no Latvijas. Veikalnieki saņēmuši krietnus naudas sodus par tabakas nelikumīgu tirdzniecību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!