Foto: DELFI
Šonedēļ Latvija joprojām atradīsies Atlantijas ciklonu ietekmē, tādēļ saglabāsies samērā silts un vējains laiks, bieži būs nokrišņi, bet īsta ziema vēl neatnāks, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūras prognozes.

Visstiprākais vējš ir gaidāms nedēļas otrajā pusē, kad jūras piekrastē dienvidu puses vēja brāzmas sasniegs ātrumu ap 20 metriem sekundē.

Ar nokrišņiem bagātākās dienas būs darba nedēļas vidū un brīvdienās, kad gaidāms galvenokārt slapjš sniegs, bet austrumu rajonos arī sniegs. Tomēr daudzviet iespējams arī lietus.

Naktīs gaisa temperatūra visu nākamo nedēļu svārstīsies ap 0, un vien atsevišķās naktīs Latvijas austrumos tā pazemināsies līdz -2 grādiem pēc Celsija skalas. Savukārt piekrastes rajonos gaisa temperatūra nebūs zemāka par +3, +5 grādiem, bet dienas laikā gaisa temperatūra būs +1 līdz +7 grādu robežās.

Nedēļas nogalē Latvijā gaidāms mākoņains laiks un pa laikam būs nokrišņi, bet dienās laiks arī skaidrosies. Pūtīs dienvidu puses vējš ar ātrumu 6-11 metri sekundē, bet piekrastē brāzmās vēja ātrums sasniegs 20 metrus sekundē. Gaisa temperatūra naktīs būs no -1 līdz +4 grādiem, bet dienās no +1 līdz +6 grādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!