Foto: LETA

Pēc desmit gadu darba atlūgumu iesniedzis Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) vadītājs Andrejs Tiknuss.

Viņš atlūguma iesniegšanu pamatoja ar to, ka jau divus termiņus strādājis IUB vadītāja postenī un drīzumā beidzas otrais termiņš, ko viņš strādā šajā amatā.

Tiknuss arī līdz gada beigām paredzējis pieteikties pirmstermiņa pensijai. Viņš sacīja, ka jau ir sasniedzis pensionēšanās vecumu.

Finanšu ministrs Andris Vilks (V) ir saņēmis Tiknusa iesniegumu par atlūgumu, kurā viņš raksta, ka decembrī beidzas otrais piecu gada darba termiņš, tāpēc viņš esot nolēmis neturpināt darbu civildienestā, informēja Finanšu ministrijas (FM) Komunikācijas nodaļas vadītājs Aleksis Jarockis. Ministrs augstu vērtējot Tiknusa paveikto biroja vadīšanā un nostiprināšanā.

Jau tuvākajā laikā tiks izsludināts atklāts konkurss uz biroja vadītāja amatu, informēja Jarockis.

Vēl pirms mēneša IUB vadītājs sacīja, ka pats nedomā atstāt amatu un ir gatavs viņa kā ierēdņa darba novērtēšanai.

Vaicāts par nostājas maiņu, Tiknuss šodien lakoniski sacīja: "Es pārdomāju".

Tiknuss IUB vadītāja postenī strādās līdz 9.decembrim.

Jau ziņots, ka šā gada beigās noslēdzas otrais termiņš, kad amatā ir Tiknuss.

FM 30.septembrī tika izveidota Tiknusa vērtēšanas komisija, kuru vada finanšu ministrs Vilks.

Komisijā tika iekļauta arī FM valsts sekretāre Sanita Bajāre, FM administrācijas vadītājs Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Lazdovskis, Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Juris Pūce, kā arī FM Administrācijas vadītājs Gundars Kauliņš, ministra padomnieks finanšu kontroles jautājumos Reinis Strolis un FM Stratēģiskās plānošanas un personālvadības departamenta direktors Pēteris Lībietis.

Kā iepriekš atzina Jarockis, ja vien pats Tiknuss nedomā pamest amatu, tad ierēdņa novērtēšana varētu izrādīties formāla, jo ministrs nav ierēdni brīdinājis par gaidāmo viņa darba novērtēšanu sešus mēnešus pirms termiņa beigām, kā tas paredzēts normatīvajos aktos.

Pēc aģentūras LETA arhīva datiem, Tiknuss IUB vadītāja amatā ar valdības lēmumu tika apstiprināts 2001.gada decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!