Valsts civildienesta pārvalde (VCP) izbeigusi pēc iepriekšējā labklājības ministra rīkojuma ierosināto disciplinārlietu pret Labklājības ministrijas (LM) valsts sekretārei Maiju Poršņovu disciplinārpārkāpuma sastāva trūkuma dēļ.
Izbeigta disciplinārlieta pret Maiju Poršņovu

VCP uzskata, ka disciplinārlieta ierosināma nevis pret Poršņovu, bet pret citu amatpersonu. Iepriekšējais labklājības ministrs Andrejs Požarnovs ierosināja disciplinārlietu pret Poršņovu par nekvalitatīvu un neatbilstošu Ministru kabineta deleģētajam pilnvarojumam rīkojumu sagatavošanu veselības aprūpes budžeta līdzekļu sadalei. Savukārt VCP konstatējusi, ka atbildība par rīkojuma saturu ir nevis Poršņovas, bet LM Eiropas un juridisko lietu departamenta juriskonsultes Ievas Brūveres kompetencē, tāpēc disciplinārlieta ierosināma pret Brūveri.

VCP direktors Armands Kalniņš pavēstīja, ka pārvalde izmeklēs pret Brūveri ierosināto disciplinārlietu, lai "Poršņovas kundzei nebūtu jāorganizē izmeklēšana pret savu padoto". Par ierosināto disciplinārlietu VCP informējusi ministriju, un Brūverei septiņu dienu laikā jāsniedz paskaidrojumi.

Požarnovs pēc premjerministra Andra Bērziņa pārmetumiem ierosināja disciplinārlietu pret Poršņovu par nekvalitatīvu un neatbilstošu Ministru kabineta deleģētajam pilnvarojumam 2002.gada 30.janvāra rīkojumu sagatavošanu veselības aprūpes budžeta līdzekļu sadalei un uz izmeklēšanas laiku atstādināja Poršņovu no amata. Labklājības ministra pienākumu izpildītājs Vladimirs Makarovs Poršņovu divas nedēļas vēlāk atjaunoja amatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!