Izbeigusies nauda, ko valsts maksājusi pašvaldībām par apvienošanos novados. Naudas nav un nebūs, intervijā laikrakstam "Neatkarīgā Rīta Avīze" atklājis pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns (TP).
Lai arī Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) prasījusi nodrošināt 200 000 latu izmaksu visām pašvaldībām, kas apvienojās novados, tas netiks izdarīts. "Tas ir beidzies. Visu naudu, kas bija, izmaksājām, ir jau piecu miljonu latu deficīts, ko vajadzētu, bet nav naudas," intervijā atklāj Zalāns.

Viņš arī norāda, ka nav lielu cerību šādu papildu naudu budžetā atrast.

"Vairs nebūs. Skumji ir tas, ka to piecu miljonu trūkst tiem, kas paši bija pieņēmuši lēmumu par apvienošanos. Nestādu nekādus ultimātus, bet, ja man liksies, ka kāda cita ministrija nelietderīgi izmanto kādus līdzekļus, vai varbūt no rezerves fonda prasīšu to naudu atrast. Ja neiedos tos 200 000, tad vismaz Eiropas naudu vajadzētu vairāk novirzīt novadu infrastruktūras attīstībai. Jau bijām ar Satiksmes ministriju izstrādājuši karti, kurā iezīmēti visi pašvaldību ceļi, kas figurēja novadu attīstības plānos, kas būtu savedami kārtībā, kam līdzekļi jārod, pārstrukturējot Eiropas naudu," pauž Zalāns.

Jau vēstīts, - lai veicinātu pašvaldību apvienošanos novados, valdība nolēma piešķirt novadiem 200 000 latu par katras pašvaldības apvienošanos, ko jaunie novadi varēja izmantot pēc saviem ieskatiem - infrastruktūras attīstībai vai citiem mērķiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!