Foto: DELFI

Otrdien "Jelgavas Naftas bāzē" izcēlies ugunsgrēks, vēsta vietējais ziņu portāls "ZZ.lv". Kāda aculieciniece portālam "Zz.lv" ziņojusi, ka noticis sprādziens, novērojami melni dūmi.

Ugunsgrēku apstiprina arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) speciāliste Inga Vetere. Uz notikuma vietu devušies arī ugunsdzēsēji no Rīgas un Dobeles.

Izsaukumu uz notikuma vietu ugunsdzēsēji saņēma ap pulksten 10:17. Uzpildot autocisternu notika sprādziens, un tādēļ aizdegās nojume, zem kuras bija šī cisterna. Negadījumā cieta autocisternas vadītājs.

Ar putām tika dzesēta cisterna, un jau pulksten 10:44 ugunsgrēks bija lokalizēts, un vēlāk arī nodzēsts, informēja Jelgavas pašvaldība. Nojume dega 150 kvadrātmetru platībā, portāls "Delfi" uzzināja VUGD.

Aculiecinieki portālam "Zz.lv" ziņojuši, ka dūmi bija redzami virs autocisternu aizpildīšanas nojumes, apmēram tajā pašā vietā, kur ugunsgrēks noticis arī 19.augustā. Ugunsgrēka dūmi bija redzami arī no vairākām pilsētas vietām, tostarp LLU Lauku inženieru fakultātes ēkas jumta.

Negadījumā cietis automašīnas vadītājs, kas nogādāts slimnīcā ar 5% ķermeņa apdegumu, liecina pašvaldības informācija.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Inga Vītola portālam "zz.lv" ziņojusi, ka vīrietis guvis abu roku, plaukstu un muguras apdegumus un tika hospitalizēts. Vetere informējusi, ka cietušais ir Polijas pilsonis.

Kāds Naftas bāzes darbinieks portālam "Zz.lv" pastāstījis, ka sprādziens notika brīdī, kad autocisternā pildīta dīzeļdegviela. Eksploziju, acīmredzot izraisīja benzīna tvaiki, kas bija palikuši cisternā, jo tā pēc iepriekšējās reizes netika pietiekami iztīrīta.

Ugunsgrēks noticis brīdī, kad cisternā bija iepildīti apmēram 15 kubikmetri degvielas. Sprādziens šoreiz bijis spēcīgāks nekā augusta notikušajā ugunsgrēkā. Darbinieki stāstījuši, ka pirms eksplozijas darbiniece ņēmusi degvielas paraugus, taču nelaimes brīdī jau bija attālinājusies no automašīnas.

Izvērtējot situāciju, Aviācijas ielas posms pie naftas bāzes uz avārijas seku likvidācijas laiku satiksmei tika slēgts. Līdz apstākļu noskaidrošanai savu darbību apturējusi SIA "Danfort", kas nodarbojas ar degvielas un naftas produktu vairumtirdzniecību, informēja Jelgavas dome.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!