Reģionālās preses pārstāvji uzskata, ka Latvijas Pasta piedāvātie preses piegādes tarifi nākamajam gadam radījuši krīzes situāciju reģionālajā presē, informēja Latvijas preses izdevēju asociācijas (LPIA) viceprezidents Guntars Līcis.
Latvijas Pasts reģionālās preses piegādes tarifus vēlas palielināt aptuveni trīs reizes - no aptuveni 0,42 latiem līdz 1,26 latiem par avīzi mēnesī, lai gan augustā ar satiksmes ministru Aināru Šleseru (LPP/LC) un izdevējiem panāktās vienošanās paredz, ka preses piegādes tarifiem nākamgad jāpieaug inflācijas plus 5% apmērā.

Šobrīd LPIA gatavo vēstuli, kas būs adresēta Ministru prezidentam Aigaram Kalvītim (TP), satiksmes ministram Aināram Šleseram (LPP/LC) un Latvijas Pasta ģenerāldirektoram Gintam Škodovam, sacīja Līcis, norādot, ka izdevēji piedāvās tarifus palielināt saskaņā ar iepriekš panākto vienošanos.

"Šajā vēstulē paudīsim sašutumu par piedāvātajiem tarifiem, kā arī neizpratni par satiksmes ministra solījuma nerealizēšanos dzīvē," sacīja Līcis. "Kaut kādai samērībai tarifos jābūt."

Kā iepriekš norādīja Latvijas Pastā, "šobrīd vēl notiek preses izdevēju un LP pārstāvju sarunas par preses piegādes tarifiem, un nākamajā nedēļā paredzētas vairākas tikšanās, lai vienotos par šo jautājumu".

No sīkākiem komentāriem LP atteicās.

Savukārt Satiksmes ministrija šobrīd nav saņēmusi Latvijas Pasta priekšlikumu par pasta piegādes tarifu palielināšanas plāniem, taču Šlesers ir informēts, ka šobrīd noris darba process pie tarifu izstrādes.

Jautājumu par piegādes cenu pieaugumu Pasts aktualizēja jūlijā, paziņojot, ka abonētās preses piegāde un nerentablās pasta nodaļas uzņēmumam rada lielus zaudējumus, turklāt trūkst līdzekļu darbinieku algu paaugstināšanai. Augustā valdība atbalstīja priekšlikumu veidot Pasta banku, kā arī iekļaut preses piegādi universālajā pakalpojumā. Konkurences padome konstatējusi, ka Pasts izmantojis stāvokli tirgū, turot zemas cenas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!