Foto: DELFI Aculiecinieks
Atbildīgajiem dienestiem pirmdien vakarpusē izdevies atbrīvot aizsērējušo Mārupītes caurteku Pārdaugavā pie Uzvaras bulvāra, un upīte var atgriezties savā ierastajā gultnē, portālu "Delfi" informēja Rīgas domē.

Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka pakāpeniski tiek atcelti arī satiksmes ierobežojumi un, visticamāk, līdz otrdienai kustība pašlaik slēgtajās ielās tiks atjaunota.

Uzņēmums "Rīgas satiksme" var atsākt sabiedriskā transporta kustību slēgtajos maršrutos, norāda departaments.

"Izsaku pateicību visiem dienestiem, kas bija iesaistīti avārijas seku likvidēšanā un jau šodien panāca situācijas risinājumu", norāda Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC).

Mēra preses sekretāre Anna Kononova informē, ka pašvaldības dienesti turpinās darbu Mārupītes un Arkādijas parka apkārtnē. Notiks arī intensīvs darbs stadionā "Arkādija", lai nodrošinātu iespēju rīkot U 19 Eiropas čempionāta futbolā norisi šajā laukumā. Čempionāts plānots 6.oktobrī.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka svētdien pārplūda Mārupīte, applūdinot ne vien blakus esošo Arkādijas parku, bet arī O.Vācieša ielu, tuvējo ugunsdzēsēju depo un Latvijas Dzelzceļa muzeja āra ekspozīciju. Plūdu dēļ mainīts 10. maršruta tramvaja grafiks un slēgta satiksme vairākās ielās.

Sākotnēji atbildīgie dienesti pieļāva, ka pie caurtekas aizsprostojuma vainīgi ir bebri, taču VUGD norāda, ka pie vainas ir arī savlaicīgi neattīrītās notekas, kurās samesti ne tikai netīrumi, bet arī pudeles un citi sadzīves priekšmeti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!