Jo asāk izvēršas protesti pret izglītības reformu, jo mazākas izredzes, ka Saeima Izglītības likumā varētu veikt kādas izmaiņas, šādu viedokli šodien Latvijas Televīzijai pauda Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.
"Ja tie vecāki, kas iziet ielās, domā, ka viņi palielina izredzes kaut ko mainīt, tad viņiem jāsaprot, ka ar šāda veida rīcību viņi savā ziņā piespiež Saeimas deputātus nepaļauties spiedienam un palikt pie sava," sacīja prezidente.

"Dialoga situācijā varbūt būtu bijis iespējams kaut ko pārrunāt, lai gan es ļoti šaubos, jo šis jautājums ir pietiekami ilgi debatēts," sacīja Valsts prezidente.

Prezidente atgādināja, ka izglītības reformas sagatavošanai veltīti daudzi gadi un debates par to nesākās "vakar vai aizvakar".

Debašu gaitā ir panākta vienošanās un zināms kompromiss. "Tagad ar to vajadzētu sadzīvot un mēģināt rast praktiskus risinājumus, kā šo jauno Izglītības likuma variantu īstenot dzīvē visizdevīgākā veidā visiem," uzskata prezidente.

Jau ziņots, ka 15.aprīlī un 16.aprīlī krievu skolu aizstāvības štābs plāno rīkot kārtējo protesta akciju pret izglītības reformu, kuras laikā mazākumtautību skolēni ir aicināti neapmeklēt skolu. 16.aprīlī protestētāji iecerējuši rīkot plašāku sapulci pie Kongresa nama, kas būtu veltīta krievu kultūras un identitātes jautājumiem. Savukārt Rīgas pilsētas izpilddirektors Māris Tralmaks (LSDSP) ir atteicis saskaņojumu organizācijas "Krievu sabiedrība Latvijā" pārstāvja Eduarda Gončarova lūgumam ļaut pie Kongresu nama rīkot sapulci. Atsevišķi protestētāju aktīvisti ir norādījuši, ka akcija varētu notikt arī bez pašvaldības saskaņojuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!