Foto: DELFI
Veselīgs, bezgala gards, komfortabls ēdiens, ko var pagatavot nieka 30 minūtēs vai pat mazāk. Lai gan šī maltās gaļas un makaronu recepte, iespējams, ir vismazāk izsmalcinātā "Tasty.lv" kolekcijā, tomēr, iespējams, tieši šo ģimene ēdīs tā, it kā visu nākamo nedēļu plānotu gavēt (vismaz mani ģimenes vīrieši to tā bauda!). Jā, tieši tik gardi, ka papildporcijas nebūs vis divas, bet gan vairāk.

Pagatavošanai vari izvēlēties sev mīļākos dārzeņus, piemēram, jau šiem esošajiem (sīpoliem, paprikai, ķiplokiem) vari pievienot klāt cukīni vai kukurūzu. Ja vēlies – pāri pārber parmezāna sieru.

::recepte::

Sīpolu sakapā un sarkano papriku sagriež nelielos gabalos.

Katliņā buljonūdenī novāra makaronus pēc norādēm uz iepakojuma. Novārīto ūdeni, kurā izšķīdināts buljona kubiņš, pataupi – to būs jāpievieno pannas saturam pēc laika!

Uzkarsētā eļļā pannā apcep sīpola gabaliņus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Tad pievieno papriku un sakapātu ķiploku un cep vēl kādas trīs minūtes vai līdz brīdim, kad visi dārzeņi kļuvuši mīksti.

Pannā atbrīvo viducī vietu maltajai gaļai. Gaļu pārber ar maltās gaļas garšvielu. Apcep, līdz gaļa viegli apbrūnējusi.

Kad gaļa apcepta, pievieno vienu glāzi tomātu mērces un vienu glāzi ūdens, kurā iepriekš novārījās makaroni.

Pannas saturam pievieno makaronus un sparīgi visu samaisa, lai sastāvdaļas skaisti sajaucas.

Pēc tam pannas saturu pārkaisa ar svaigiem spinātiem un atkal – visu kārtīgi samaisa.

30Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

olīveļļa1 gab.sīpols1 ĒKsasmalcināts ķiploks1 gab.sarkanā paprika1 glāzespināti maltā gaļa1 glāzetomātu mērce makaroni garšvielas1 glāzebuljons (no makaronu vārīšanas)

Sagatavošana

1

Sīpolu sakapā un sarkano papriku sagriež nelielos gabalos.

2

Katliņā buljonūdenī novāra makaronus pēc norādēm uz iepakojuma. Novārīto ūdeni, kurā izšķīdināts buljona kubiņš, pataupi – to būs jāpievieno pannas saturam pēc laika!

3

Uzkarsētā eļļā pannā apcep sīpola gabaliņus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Tad pievieno papriku un sakapātu ķiploku un cep vēl kādas trīs minūtes vai līdz brīdim, kad visi dārzeņi kļuvuši mīksti.

4

Pannā atbrīvo viducī vietu maltajai gaļai. Gaļu pārber ar maltās gaļas garšvielu. Apcep, līdz gaļa viegli apbrūnējusi.

5

Kad gaļa apcepta, pievieno vienu glāzi tomātu mērces un vienu glāzi ūdens, kurā iepriekš novārījās makaroni.

6

Pannas saturam pievieno makaronus un sparīgi visu samaisa, lai sastāvdaļas skaisti sajaucas.

7

Pēc tam pannas saturu pārkaisa ar svaigiem spinātiem un atkal – visu kārtīgi samaisa.

Pamatēdienu pasniedz ar svaigiem lapu salātiem, kas papildināti ar tomātu, papriku un mango-čili mērci.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!