Foto: AFI
Atzīstot, ka X Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku deju lielkoncerts svētdien noritēja ļoti karstā saulē, pārcelt to uz vēsākajām vakara stundām neesot bijis nepieciešams, portālam "Delfi" norādīja izglītības un zinātnes ministres Tatjanas Koķes padomniece komunikācijas jautājumos Agnese Korbe. Tomēr organizatori izvērtēs svētku norisi.

Korbe uzsvēra, ka atbildīgie dienesti un svētku organizatori situāciju kontrolēja. "Arī ministre regulāri apmeklēja mēģinājumus Mežaparkā un Daugavas stadionā, aicinot bērnus dzert ūdeni un lietot cepures," sacīja Korbe. Ministres padomniece skaidroja, ka ministrija nāca klajā ar ideju laistīt stadionu, kur notika deju koncerts, un izveidot strūklakas, kurās veldzējās bērni.

Svētkus organizēja cilvēki ar pieredzi, kuri izvērtējuši situāciju, sacīja Korbe, piebilstot, ka pārcelt pasākumu neesot bijis vajadzīgs. Viņa uzsvēra, ka atbildīgie dienesti – gan mediķi, gan ugunsdzēsēji, kuri piegādāja ūdeni, situāciju kontrolēja. Korbe izteica pateicību atbildīgajiem dienestiem par darbu svētku dienās.

"Svētki ir izdevušies," sacīja Korbe.

Katastrofu medicīnas speciālists Mārtiņš Šics iepriekš pauda, ka svētku organizatoriem bija koncerti no pusdienlaika jāpārceļ uz vakaru, kad "saule tik traki necepināja".

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka svētdien mediķi palīdzējuši 784 bērniem. Bērnu slimnīcā nonāca 19 svētku dalībnieki. Arī iepriekšējās dienās palīdzība bija nepieciešama vairākiem simtiem svētku dalībnieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!