Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) negatavojas piekāpties SIA "Ķeizarmežs" jautājumā par Saules dārza izmantošanu, teikts izglītības un zinātnes ministra Kārļa Šadurska (Jaunais laiks) šodien izplatītajā paziņojumā.
Kā ziņots, Latvija Futbola federācijas prezidents un uzņēmējs Guntis Indriksons pēc Latvijas futbola izlases lielā sasnieguma - iekļūšanas Eiropas čempionāta finālturnīrā - paziņoja, ka vēlētos no valsts sagaidīt tālredzīgāku skatījumu uz futbola attīstību. Indriksons norādīja, ka būtu nepieciešams izveidot sporta bāzi, kurā trenētos un mācītos futbolisti, treneri un tiesneši. Šādu bāzi Indriksons vēlētos izveidot Saulesdārzā, tomēr valsts institūcijas šo ieceri kavējot, liedzot tās teritoriju iegūt privātīpašumā.

Šodien Šadurskis izplatījis vēstuli, kurā uzsver, ka, "kopš esmu sācis pildīt ministra pienākumus, lieli laika un cilvēku resursi ir tikuši veltīti nekustamā īpašuma Ezermalas ielā 24/26 jeb Saulesdārza tiesiskā statusa sakārtošanai".

Par šo īpašumu ar SIA "Ķeizarmežs" tika uzsāktas sarunas par grozījumiem nomas līgumā, kas "ļautu rast saprātīgu līdzsvaru starp uzņēmēju un sabiedrības interesēm. Ir pagājis vairāk nekā gads un "Ķeizarmežs" nav vēlējies piekrist tam, lai tiktu ievērotas sabiedrības intereses un nomas līguma normas sevī neietvertu teritorijas slēptu privatizāciju", uzsver ministrs.

Pēc ministra sniegtās informācijas, SIA "Ķeizarmežs" līgumā regulāri cenšoties iekļaut kādu punktu, kas būtu neizdevīgs sabiedrībai, "parāda, ka, spekulējot ar bērnu un jauniešu sporta jēdzieniem, komersanti cenšas uzspiest sev izdevīgus nosacījumus".

"Atzīstu, ka Saulesdārza teritorijā ir notikušas kaut kādas aktivitātes, tur norit bērniem un jauniešiem paredzēti pasākumi. Tomēr, vienlaikus esmu spiests arī atzīt, ka SIA "Ķeizarmežs" nevēlas parakstīt jauno nomas līguma redakciju. Par izvēlētās taktikas turpinājumu uzskatāmi liecina neierašanās uz līguma parakstīšanu, pēdējā brīdī izvirzot ultimatīvas un absurdas prasības. Straujā nostājas maiņa liecina par izvairīšanos no dialoga un laika vilcināšanu, nemaksājot nomas maksu un turpinot lietot valsts mantu," teikts paziņojumā, "tāpēc man nākas atzīt, ka visi ministrijas pūliņi būs bijuši veltīgi, un, acīmredzot, tiesas ceļā nāksies piedzīt parādus un risināt valsts īpašuma izmantošanas jautājumu."

"Atsevišķu personu izteikumi par lielo ieguldījumu jauniešu sportā un interešu izglītībā, pretī prasot piekāpšanos no valsts, mani mudina uz pārdomām. Tad jau varbūt drīzumā visi profesionālā sporta biznesmeņi man iesniegs sarakstus ar to, ko viņi vēlas no valsts - īpašumus, dotācijas, nodokļu atlaides, privilēģijas, skaidru naudu!" sašutis raksta ministrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!