Foto: LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM) līdz nākamajai Krīzes vadības padomes sēdei jāsagatavo priekšlikumi par to, kā plūdu risku prognozēšanas karšu sagatavošanā izmantot datus, kad iegūti Daugavas upes baseina aerolāzerskenēšanā.

To pēc pirmdien, 19.maijā, notikušās Krīzes vadības padomes sēdes sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma ( V), norādot, ka plūdu risku prognozēšana varētu tikt izmantota, lai mazinātu šos riskus.

"Šīs plūdu kartes ļaus preventīvi apzināt plūdu riskam visvairāk pakļautās zonas," piebilst Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieks Oskars Āboliņš.

Ņemot vērā pagājušā pavasara plūdus, kas izcēlās, pārplūstot Ogres upei, VARAM arīdzan uzdots sagatavot ziņojumu par to, kā notiek Ogres upes gultnes tīrīšana pie ietekas Daugavā.

Amatpersonas atzīst, ka, neraugoties uz to, ka jau pirms vairākiem gadiem tika piešķirti līdzekļi Lubāna ezera aizsargdambja rekonstrukcijai, reāli darbi Lubānā vēl arvien nav notikuši.

No valdības vadītājas Straujumas teiktā izriet, ka aizsargdambis jāsaved kārtībā vēl šogad, jo, ja piešķirtie līdzekļi netiks apgūti līdz nākamā gada augustam, tie tiks zaudēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!