Foto: F64
Valsts kanceleja izsludinājusi iepirkumu Ministru kabineta Zaļās zāles kosmētiskajam remontam un logu nomaiņai, informē Valsts kancelejas Komunikācijas departaments.

Pieteikumus pretendenti var iesniegt līdz šī gada 9.martam, nogādājot tos Valsts kancelejā. Informācija par iepirkuma tehnisko specifikāciju pieejama Ministru kabineta mājas lapā.

Zaļā zāle ir galvenā Ministru kabineta sēžu zāle, kurā notiek svarīgākās valdības sanāksmes un starptautiska līmeņa pasākumi. Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane norāda, ka "Zaļās zāles tehniskais stāvoklis jau ilgu laiku ir bijis neapmierinošs – birstošais apmetums traucē valdības sēdes darbu un rada bīstamus apstākļus". "Šajā zālē nereti notiek ārvalstu valdību vadītāju tikšanās ar Latvijas delegāciju un žurnālistiem, tamdēļ šīs telpas savešana kārtība ir arī Latvijas tēla jautājums," uzskata VK vadītāja.

Iepirkuma instrukcija paredz, ka Zaļās zāles kosmētiskais remonts jāveic līdz šī gada 2.maijam, savukārt logu un palodžu nomaiņa – līdz 18.aprīlim. Vērtējot pretendentu pieteikumus, priekšroka tiks dota saimnieciski izdevīgākajam piedāvājumam.

Pēdējais kosmētiskais remonts Zaļajā zālē tika veikts 1984.gadā. Gadu gaitā zāles griesti un kolonnas ir vairakkārt pārkrāsoti un apmetums daudzās vietās ir nolobījies. Remonta ietvaros paredzēts atjaunot Zaļās zāles krāsojumu, kā arī nomainīt nolietojušos koka logus un palodzes. Logu nomaiņa nepieciešama, lai novērstu ievērojamos siltuma zudumus. Zaļās zāles logi saglabājušies kopš ēkās pirmsākumiem 1938.gadā, taču laika gaitā deformējušies. Iepirkuma vērtēšanas komisija vērš pretendentu uzmanību uz ieteikumu pirms piedāvājuma sagatavošanas apsekot objektu.

Ar iepirkuma tehnisko specifikāciju var iepazīties Ministru kabineta mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!