Latvijas Televīzijas (LTV) valde otrdien nolēmusi rīkot aptauju pieteikšanos otrā kanāla apsaimniekošanai kopā ar LTV, informēja televīzijas ģenerāldirektors Rolands Tjarve.
Rīkot šādu aptauju vai konkursu televīziju pagājušajā nedēļā lūdza Nacionālā radio un televīzijas padome.

"Mēs rīkojam aptauju, lai uzzinātu, vai ir kāds, kas grib pieteikties veidot vienotu programmu ar Latvijas Televīziju otrajā kanālā," atzina Tjarve.

Sadarbības projektu pieteikumiem otrā kanāla programmas veidošanai jāievēro sabiedriskās apraides principi, jāuzlabo programmas kvalitāte un jāpaplašina auditorija. Tāpat pieteikuma projektiem jāievēro pašu ražoto raidījumu apjoms - ne mazāk kā 30%.

Pieteikumus varēs iesniegt LTV sekretariātam līdz 1.augustam.

Komerctelevīzijas "TV3 Latvija" direktors Kaspars Ozoliņš apšaubīja šādas aptaujas lietderību.

"Tas ir pasākums, lai parādītu, ka ar otro kanālu kaut kas notiek, cilvēki atzīmējas par savu darbu," pauda Ozoliņš.

Viņaprāt, LTV2 ir krīzes situācijā, bet no šādas "sabiedrības aptaujas nekas nemainīsies".

Ja tas būtu konkurss ar noteikumiem un zināmiem vērtēšanas kritērijiem, "TV3 Latvija" tajā piedalītos, bet pašlaik Ozoliņš apšauba, vai vispār kāds pieteiksies.

Viņš gan pilnībā nenoliedza "TV3 Latvija" iespējamo piedalīšanos, bet sacīja, ka divu nedēļu laikā šādu iespēju izvērtēšot.

Visā Latvijā patlaban raida trīs televīzijas kanāli - divi valsts kanāli LTV un LTV2 un privātā Latvijas Neatkarīgā televīzija. Tiesības raidīt visā Latvijā vairākkārt mēģinājusi iegūt arī TV3, bet līdz šim neveiksmīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!