Foto: F64

Ir izstrādātas vienotas vadlīnijas Covid-19 pacientu uzņemšanai slimnīcās, kas ārstniecības iestādēm, visticamāk, tiks izsūtītas ceturtdien, 29. oktobrī, otrdien Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēdē atklāja Veselības ministrijas (VM) pārstāve Sanita Janka.

Janka norādīja, ka bija uzrunāta Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca (RAKUS), kam ir vislielākā pieredze Covid-19 pacientu ārstēšanā, izstrādāt vadlīnijas, ko darīt citās ārstniecības iestādēs, ja tur nokļūst ar Covid-19 inficēts pacients.

Tās ir saņemtas un nosūtītas Paula Stradiņa klīniskajai universitātes slimnīcai (PSKUS) un VM galvenajam infektologam Ugam Dumpim, šīs nedēļas laikā, visticamāk, ka ceturtdien, VM plāno tās izsūtīt arī ārstniecības iestādēm, atklāja Janka.

Atbildot uz komisijas vadītāja Andra Skrides (AP) jautājumu, vai ģimenes ārstiem arī ir plānots izstrādāt kādas vadlīnijas, Janka norādīja, ka "ir domāts arī par ģimenes ārstiem, kā tos pacientus uzraudzīt, tiks izstrādāts arī pacientu ceļš", ko darīt un kā uzraudzīt.

Kopā ar galvenajiem speciālistiem un RAKUS tiks izstrādātas arī vadlīnijas, kā novērtēt pacienta stāvokli, kad nav pieļaujama pacienta ārstēšanās mājas un pacients būtu jāstacionē, skaidroja Janka.

Aizvadītajā diennaktī stacionēti 25 Covid-19 pacienti. Kopējais stacionēto skaits sasniedzis 171, kas ir līdz šim lielākais stacionēto Covid-19 pacientu skaits, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) informācija.

162 pacienti slimnīcās ārstējas ar vidēji smagu slimības gaitu, bet deviņi – ar smagu slimības gaitu.

Kopā no stacionāriem izrakstīts 341 pacients.

Pēdējā diennaktī veikti 5093 Covid-19 testi, reģistrēti 136 jauni saslimšanas gadījumi, kā arī trīs nāves gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Mirušie bijuši vecuma grupā no 60 līdz 70 gadiem.

Pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem bijis 2,7%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!