Valsts policijas Iekšējās drošības birojs uzsācis dienesta pārbaudi par pirmdien pēcpusdienā Pļavnieku mikrorajonā, Rīgā, notikušo bankas laupītāju aizturēšanas operāciju, kuras laikā traumas guva kāda autovadītāja un nepilngadīga garāmgājēja, bet noziedznieki pat pēc apšaudes un iekļūšanas autoavārijā tā arī netika notverti.
Policijas sniegtā informācija, aculiecinieku un citu avotu aģentūrai LETA stāstītais liecina, ka pakaļdzīšanās līdzinājusies tikai kino redzētām ainām.

Vispirms policijas vajātā automašīna "Mitsubishi" netālu no Saharova un Keldiša ielas krustojuma izraisījusi vairākas nelielas sadursmes ar citiem spēkratiem. Likumsargi uz bēgļiem atklājuši uguni, bet bēgošais auto, lielā ātrumā mēģinot šķērsot krustojumu pie sarkanā luksofora signāla, ietriecies automašīnā "Opel", kas brauca pie zaļās gaismas.

Trieciens bijis tik spēcīgs, ka abas automašīnas aizlidojušas katra uz savu pusi. "Opel" uzliesmojis, bet "Mitsubishi" apgāzies uz jumta un ietriecies ielas malā esošajā elektrosadales skapī. Viens no spēkratiem lidojumā aizķēris kādu nepilngadīgu gājēju, kura šķērsoja ielu.

Lai gan apšaudes laikā viens no noziedzniekiem, pēc policijas sniegtās informācijas, ticis ievainots, turklāt viņu auto pēc avārijas bija apgāzies uz jumta, abiem vajātajiem - Aleksandram Kolisničeko un Igoram Vasiļjevam - tik un tā izdevies aizmukt un paslēpties kaut kur netālu no notikuma vietas. Jau vēlāk abi bēgļi turpat netālu Keldiša ielā nozaguši automašīnu "Mazda 323" un ar to aizbraukuši.

Nozagtais auto šodien atrasts Rīgas rajonā, taču abus par "Latvijas Krājbankas" ("Krājbankas") Ķekavas filiāles aplaupīšanu meklētos vīriešus aizturēt vēl nav izdevies.

Pēc avārijas kādas Rīgas slimnīcas reanimācijas nodaļā nogādāta 1958.gadā dzimusi sieviete, kura vadīja noziedznieku taranēto un pēc trieciena pilnībā sadegušo automašīnu "Opel". Pagaidām nav izdevies noskaidrot, kāds ir viņas veselības stāvoklis.

Savukārt 1988.gadā dzimusi jauniete, kuru notrieca viens no avarējušajiem spēkratiem, ievietota Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā. Viņai mediķi konstatējuši lūzumus, sasitumus, nobrāzumus. Jaunietes dzīvībai briesmas nedraud, teica slimnīcas ārste Anda Flaumane.

Par avārijas izraisīšanu, kurā cietuši cilvēki, uzsākts kriminālprocess.

Savukārt Valsts policijas priekšnieks Jānis Zaščirinskis uzdevis Iekšējās drošības birojam veikt dienesta pārbaudi par policistu rīcību, informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja vecākā inspektore Sintija Kājiņa.

Zaščirisnkis par notikumiem Saharova un Keldiša ielas krustojumā šodien informējis arī iekšlietu ministru Dzintaru Jaundžeikaru (LPP), teica ministra palīgs Krists Leiškalns.

Sīkāk šo gadījumu varēs komentēt pēc dienesta pārbaudēs beigām, kad būs izvērtēta katra policijas darbinieka rīcība un profesionalitāte, mēģinot aizturēt par bankas aplaupīšanu aizdomās turētos vīriešus, norāda Jaundžeikars.

Jau ziņots, ka Pagājušās nedēļas ceturtdienā, Rīgas rajona Ķekavā trīs vīrieši īsi pirms pulksten 10 iegāja "Krājbankas" filiālē un, izšaujot griestos, nolaupīja aptuveni 500 latu. Vienu no iespējamajiem laupītājiem policijai izdevies aizturēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!