Foto: LETA

Ja pašreizējā valdība kritīs, sliktāk nevajadzētu kļūt, tas varētu nākt arī par labu, atzina Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs (SC).

Rēzeknes mērs uzskata, ka pašreizējā valdība pret pašvaldībām ir noskaņota naidīgi. "Skatoties uz valdības rīcību pēdējos gados, rodas iespaids, ka pašvaldību un iedzīvotāju intereses tai vispār neeksistē. Jo tālāk, jo valdības rīcība kļūst arvien bezkaunīgāka," sašutumu neslēpa Bartaševičs.

"Ja nacionālā apvienība nebūs valdībā - tas būs tikai pluss, ja valdība mainīsies - arī pluss, tādēļ nekādu traģēdiju valdības maiņā neredzu. Valdības maiņas rezultātā tikai varētu pavērties ceļš reālai valsts attīstībai," secināja Bartaševičs.

Rēzeknes mērs piekrīt pazīstamajam latviešu uzņēmējam Jūlijam Krūmiņam, kurš atklāti pateicis patiesību, kuru visi sen jau zina, ka nacionālā apvienība ved valsti pretī kraham.

Pēc Rēzeknes mēra domām, jebkura plēšanās varas struktūrās liecina par to vājību. "Bet es negribu, lai Latvija būtu vāja valsts. Līdzīgi kā pārējie pašvaldību vadītāji, kuri katrs savā vietā dara visu, lai attīstītu pašvaldības, es gribu tieši pretējo - lai Latvija būtu stipra," uzsvēra Bartaševičs.

Jau ziņots, ka, ņemot vērā Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) lēmumu pagaidām neprasīt tieslietu ministra Jāņa Bordāna demisiju, nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK paziņojusi, ka koalīcijas līgums vairs nav spēkā.

Tādējādi Dombrovskim faktiski ir palikusi mazākuma valdība, kas būtiskus lēmumus varētu spēt pieņemt vien ar lielām grūtībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!