Foto: LETA

Ķemeru sanatorijas izsoles līdz šim ir noslēgušās bez rezultātiem un, ja "visi striķi trūks", Jūrmalas pašvaldība būtu gatava to iegādāties, trešdien, 13.augustā, intervijā Latvijas Radio sacīja Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis.

Truksnis intervijā atzina, ka viņu izbrīna tas, ka visas izsoles ir noslēgušās bez rezultātiem, jo iepriekš pirms tām bijusi investoru interese. Truksnis radio apliecināja, ja "visi striķi trūks", pašvaldība būtu gatava iegādāties sanatoriju, tomēr labāk būtu tai atrast privātu investoru.

"Mani nedaudz izbrīna [izsoles bez rezultātiem], jo bija tiešām nopietni pretendenti. Man pašam bija arī sarunas ar Rietumeiropas nopietnām firmām, kuru viens no galvenajiem darbības virzieniem ir spa viesnīcu un kurortoloģijas pakalpojumu sniegšana," radio sacīja Truksni.

Jūrmalas domes priekšsēdētājs radio sacīja, ka esot signāli no citiem investoriem, kas būtu ieinteresēti sanatorijas iegādē.

Jau vēstīts, ka notikušas četras izsoles, kurās nav pieteicies neviens no iespējamajiem pircējiem.

Jūrmalas pilsētas tiesa martā atzina par maksātnespējīgu Ķemeru sanatorijas investoru SIA "Ominasis Latvija", tāpēc =sanatorijas komplekss nonāca izsolē. "Ominasis Latvia" Ķemeru sanatoriju privatizēja aptuveni pirms desmit gadiem, taču netika galā ar saistībām un pilnībā to atjaunot, tāpēc atvērt tajā viesnīcu.

Jūrmalas dome plānojusi sanatoriju iegādāties bez izsoles, un kreditori tam arī piekrita, taču dome nespēja saņemt Valsts kases aizņēmumu šim mērķim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!