Varētu runāt par veselības valsts ministra amata atjaunošanu, šādu viedokli Saeimas Sabiedrības veselības apakškomisijas sēdē izteica labklājības ministra amata kandidāts Viktors Jaksons. "Nebija pareizi likvidēt veselības valsts ministra amatu, un varētu diskutēt, vai nebūtu vērts to atjaunot," sacīja Jaksons.
Vaicāts, vai Labklājības ministrija nebūtu jāsadala, nodalot sociālo sfēru no veselības aprūpes sfēras, topošais ministrs sacīja, ka "pašreiz būtu diezgan nepamatoti atdalīt vienu sfēru no otras". Pēc Jaksona domām, šis ir smags jautājums. "Ja mēs būvētu no jauna, es atstātu vietu Veselības aizsardzības ministrijai," savu personīgo viedokli pauda Jaksons.

Tikšanās laikā Jaksons deputātus iepazīstināja ar nozīmīgākajiem veicamajiem darbiem labklājības ministra amatā, kas, viņaprāt, mazinātu spriedzi sabiedrībā veselības aprūpes un sociālajā jomā. Kā galvenos turpmāk risināmos jautājumus Jaksons minēja pacientu rindu samazināšanu pie ģimenes ārstiem, iespēju brīvi izvēlēties ārstu, kā arī piekļūšanu pie speciālistiem, veicot izmaiņas un uzlabojumus pašreizējā kapitācijas modelī.

Pēc Jaksona teiktā, svarīgs process ir arī māsterplānu ieviešanas tālākā attīstība Pasaules Bankas projekta ietvaros. Jaksons informēja, ka tiks turpināts darbs pie normatīvo aktu izstrādes veselības aizsardzības jomā, izstrādājot un pieņemot Veselības aprūpes finansēšanas likumu, kas veicinās šīs nozīmīgās sistēmas sakārtošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!