Foto: stock.xchng
No ceturtdienas un līdz pat marta beigām visā Latvijā norisināsies „E-prasmju nedēļa 2012”, kuras mērķis ir veicināt iedzīvotāju integrāciju informācijas sabiedrībā. E-prasmju nedēļa notiek jau trešo gadu un tiek organizēta sadarbībā ar Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociāciju, informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.

E-prasmju nedēļa tiek rīkota visās Eiropas Savienības dalībvalstīs, un tās uzdevums ir popularizēt inovācijas izglītības un apmācību procesā, kā arī informēt sabiedrību par e-prasmju apgūšanas un lietošanas iespējām un valsts sniegto e-pakalpojumu saņemšanu un to ērtāku izmantošanu.

Pērn visos Latvijas novados norisinājās aptuveni 700 dažādi e-prasmju nedēļas panākumi, kuros piedalījās vairāk nekā 41 tūkstotis dalībnieku un līdzdarbojās 200 partneru – ministrijas, nozaru uzņēmumi, pašvaldības, skolas, bibliotēkas u.c. institūcijas. Ikvienam interesantam bija iespēja sekot līdzi pasākumiem interneta tiešraidē.

Arī šogad visā Latvijā plānoti dažādi izglītojoši un informējoši pasākumi, kuros varēs uzzināt par e-prasmju izmantošanas iespējām. Informācija par plānotajiem pasākumiem būs pieejama mājaslapā internetā www.eprasmes.lv.

Par dalības e-prasmju nedēļas pasākumos aicinām sazināties ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvjiem pa tālruni 67770196, e-pastu eprasmes@varam.gov.lv vai sekot līdzi tvitera kontam @eprasmes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!