Foto: AFP/Scanpix
Ik nedēļu Latvijā turpina samazināties jaunās gripas A(H1N1) aktivitāte, un pagājušā nedēļā Latvijas Infektoloģijas centrā (LIC) laboratoriski reģistrēti 45 saslimšanas gadījumi, liecina LIC apkopotā informācija.

Pirms nedēļas tie bija 64 reģistrētie gadījumi, bet novembra beigās un decembra sākumā - vairāk nekā 100 laboratoriski apstiprinātu gripas gadījumu.

Tāpat sarucis arī to iedzīvotāju skaits, kuriem tiek veiktas laboratoriskās pārbaudes, kas liecina, ka smagāku saslimšanas gadījumu skaits arī ir nedaudz sarucis.

Tāpat LIC informē, ka pēdējās dienās nav reģistrēti jauni nāves gadījumi pēc saslimšanas ar šo gripas vīrusu.

Jau ziņots, ka pavisam līdz šim no pandēmiskās gripas A(H1N1) izraisītām komplikācijām miruši 24 pacienti. Kopumā šīs gripas aktivitāte Latvijā ir mazinājusies, un pēdējais LIC epidemioloģiskais biļetens liecināja, ka saslimstība ir kritusies līdz 65 saslimušajiem uz 100 000 iedzīvotāju.

Tomēr LIC speciālisti atgādina, ka visas slimības ir nopietnas un pret tām jāattiecas nopietni, tādēļ, sajūtot pirmās gripas pazīmes un augstu temperatūru, uzreiz jāvēršas pie ģimenes ārsta, kā arī jāpaliek mājās. Ārstēšanos - miera režīmu - nedrīkst atlikt uz rītdienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!