Foto: LETA
Kā iespējamos jaunā Preiļu mēra amata kandidātus Saeimā ievēlētais pašreizējais Preiļu novada domes pilsētas domes priekšsēdētājs Aldis Adamovičs (Latgales partija) min deputātus Juri Ertu, Juri Kovaļevski un Marutu Plivdu, kā arī neizslēdza iespēju, ka šim amatam varētu tikt virzīta arī kāda cita kandidatūra.

Adamovičs atzina, ka jautājumu par jauno Preiļu novada domes priekšsēdētāju pašvaldības deputāti plāno pārrunāt jau šonedēļ, taču kas vairāk varētu kļūt zināms nākamnedēļ. "Te ir nepieciešams gan kvorums, gan arī paša cilvēka piekrišana," uzsvēra Adamovičs.

Adamovičs pēc ievēlēšanas Saeimā plāno atstāt Preiļu mēra amatu un turpināt darbu kā Saeimas deputāts, jo cer, ka darbs jaunajā amatā pavērs viņam jaunas iespējas darīt vairākas lietas citādi, risinot sasāpējušos pašvaldību jautājumus.

"Šajās vēlēšanās Saeimā ir ievēlēti vairāki pašvaldību vadītāji. Kopīgi strādājot, centīsimies panākt, lai lielāka uzmanība valstī tiktu pievērsta reģioniem un lauku teritorijām. Arī par uzņēmējdarbības atbalstu līdz šim daudz ticis runāts, bet ne tik daudz darīts. Lielāks atbalsts būtu nepieciešams lielajiem uzņēmumiem, lielajiem nodokļu maksātājiem," uzsvēra Adamovičs.

Jau informēts, ka 12.Saeimas deputātu rindās varētu būt iekļuvuši četri pašreizējie novadu domes priekšsēdētāji un tuvākajā laikā attiecīgajās pašvaldībās gaidāma vadības maiņa.

Saskaņā ar Centrālās vēlēšanu komisijas provizoriskajiem datiem 12.Saeimā no "Vienotības" saraksta varētu būt ievēlēts Preiļu mērs Adamovičs, Valmieras mērs Inesis Boķis un Tukuma mērs Juris Šulcs. Savukārt no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas deputāta mandātu varētu iegūt pašreizējais Smiltenes mērs Ainārs Mežulis.

Kā ziņots, pēc vairāk nekā 99% balsu saskaitīšanas iezīmējies provizoriskais 12.Saeimas sastāvs. Atbilstoši pašlaik apkopotajiem provizoriskajiem vēlēšanu rezultātiem "Saskaņa" jaunajā parlamenta sasaukumā ieguvusi 24 deputātu vietas, "Vienotība" - 23, Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) - 21, nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) - 17, Latvijas Reģionu apvienība (LRA) - astoņas vietas, bet "No sirds Latvijai" (NSL) Saeimā pārstāvēs septiņi deputāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!