Foto: DELFI
1.janvārī Latviju sasniegs kārtējais ciklons, kas nesīs sniegputeni, prognozē sinoptiķi. Vairākkārt mainoties vēja virzienam, gaidāmas temperatūras svārstības, un svētku dienās kļūs siltāks.

Aizejošā gada pēdējās divās darba dienās sniegu Latvijai nesīs ciklons ar centru virs Baltkrievijas, sniega krājumi papildināsies par vairākiem centimetriem. Ceturtdien iestāsies bezvējš un saglabāsies sals. Valsts austrumu pusē, debesīm skaidrojoties, gaisa temperatūra ceturtdienas vakarā var noslīdēt zem -15 grādiem.

Savukārt piektdien, 31. decembrī, Latviju no ziemeļrietumiem šķērsos jauna atmosfēras fronte, kas daudzviet nesīs sniegu. Aiz tās vējš iegriezīsies no rietumiem, tādēļ Latvijā ieplūdīs siltāks gaiss. Vecgada dienā Latvijā gaidāma gaisa temperatūras paaugstināšanās līdz 0..-5 grādiem.

Saskaņā ar pašreizējām prognozēm Jaungada naktī saistībā ar tuvojošos ciklonu visā valstī ievērojami pastiprināsies dienvidu, dienvidrietumu vējš un, sākot no valsts ziemeļrietumiem, arī snigs. Gaisa temperatūra varētu būt -4..-9 grādi, jūras piekrastē - ap 0. Arī Jaungada dienā palaikam snigs un puteņos, temperatūra paaugstināsies līdz 0..-3 grādiem, jūras piekrastē līdz +2 grādiem.

Ciklonam aizejot, janvāra sākumā Latvijā ieplūdīs aukstākas gaisa masas un pastiprināsies sals. Tomēr jau pēc dažām dienām gaidāmi jauni cikloni, un sniega sega turpinās augt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!