Partijas "Jaunais laiks" (JL) biedru kopsapulce šodien izdarīja grozījumus partijas statūtos, nosakot, ka turpmāk partijā tiks maksātas biedru naudas.
Kā kopsapulces dalībniekiem skaidroja partijas priekšsēdētājs Einars Repše, par biedru maksas apmēru un samaksas kārtību lems JL valde.

Pēc Repšes teiktā, minimālā biedru maksa būs viens lats mēnesī, bet JL tiks ieviesta arī biedru naudas "brīvprātīga gradācija" saskaņā ar katra partijas biedra ienākumiem. Saeimas deputāti, uzņēmēji un citi bagātākie partijas biedri maksās biedru naudas atbilstoši savai rocībai. Konkrētas summas Repše nenosauca.

Repše skaidroja, ka biedru naudas JL tiek ieviestas, lai atbrīvotos no "nepatīkamās un haotiskās atkarības no brīvprātīgajiem ziedojumiem, kuri ienāk neregulāri".

JL arī izdarīja grozījumus statūtos, nosakot, ka turpmāk ģenerālsekretāru partijas iekšējā darba organizēšanai valde izraudzīsies ne tikai no sava vidus, kā tas bija līdz šim, bet arī no plašāka kandidātu loka.

Kā tika apliecināts kopsapulcē, grozījumi JL statūtos tiek izdarīti, lai sekmētu partijas organizatorisko nostiprināšanos, jo partija ir apņēmības pilna gūt lielus panākumus Eiroparlamenta vēlēšanās, kā arī uzvarēt nākamajās pašvaldību vēlēšanās. Tiesa, pašreizējais JL biedru skaits - 550 - ir aptuveni vienāds ar pašvaldību skaitu Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!