Trešdien notikušajā partijas "Jaunais laiks" frakcijas sēdē deputāti Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdim Arnim Cimdaram izteica pārmetumus par to, ka viņš nav sagatavojis budžetu Eiroparlamenta vēlēšanām.
Edgars Jaunups teica, ka CVK būtu vajadzējis izstrādāt priekšlikumus vēlēšanu budžeta atsevišķiem variantiem, par kādiem vēlāk vienotos politiķi. Jaunups izteica pārmetumus, ka CVK darbinieki nav piedalījušies Tieslietu ministrijas darba grupā, kas skatījusi Eiroparlamenta vēlēšanu jautājumu.

Deputāts Jānis Reirs pauda viedokli, ka JL kļūdījies, piekrītot Cimdara izvirzīšanai par CVK priekšsēdi, jo viņš nepildot savus pienākumus un paužot politisku viedokli, kas līdzīgs Tautas partijas nostājai. Reirs pieļāva, ka Latvija varētu sekot Igaunijas piemēram, kurā nav pastāvīgas vēlēšanu komisijas, bet kur šīs funkcijas pilda valsts kanceleja.

Cimdars pēc tikšanās presei teica, ka rīkojies likuma ietvaros un nevar sagatavot 15 variantus atkarībā no iespējamo vēlēšanu norises, pirms politiķi nav nolēmuši, kādas šīs vēlēšanas būs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!