Jaunais Rīgas mērs Gundars Bojārs otrdien ierosinājis mēneša laikā domē izveidot prezidiju, bet līdz tam atbilstoši domes akceptētajiem grozījumiem pašvaldības nolikumā darbosies valde, kuru veidos mērs, viņa vietnieki un pastāvīgo komiteju vadītāji.
Debatēs par attiecīgajiem grozijumiem Bojārs izteica priekšlikumu izveidot darba grupu, kurā būtu pārstāvētas visas frakcijas un tā līdz 5.maijam izstrādātu pašvaldības nolikuma grozījumus, paredzot domē valdes vietā izveidot prezidiju. Bojārs norādīja, ka prezidijs tikai noteiktu dokumentu virzību.

Savukārt otrdien izdarītie grozījumi noteic, ka domes valdē, kurā līdz šim darbojās mērs un komiteju vadītāji, varēs darboties arī mēra vietnieki, nebūdami komiteju vadītāji.

Pret šādiem grozījumiem valdes sastāvā vērsās "Latvijas Ceļš" (LC) un Tautas partija (TP). TP frakcijas vadītājs Edmunds Krastiņš uzsvēra, ka domes lēmumprojekti atbilstoši normatīvajiem aktiem vispirms jāizskata atbildīgajās komitejās. Pieņemot šo lēmumprojektu, tas netika izdarīts. Savukārt LC frakcijas vadītāja Aija Poča pauda, ka komiteju nevadošu mēra vietnieku amati radīs domei papildizdevumus dažādu piemaksu, sociālā nodrošinājuma un citu tēriņu dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!