Foto: LETA
Izdevniecības "News Media Group" jaunais galvenais redaktors Nikolajs Meinerts paziņojis pēc kādiem principiem turpmāk veidos mediju saturu. Šajā amatā viņš tika iecelts pirms nedēļas. Kompānija izdod arī krievu valodā rakstošo laikrakstu "Telegraf".

Izdevniecības galvenais attīstības virziens būšot piedāvāt vairāk analītisku rakstu par politiskajiem un ekonomiskajiem procesiem Latvijā un ārzemēs.

Jaunais redaktors definējis, ka mediji būs ar eirocentrisku ievirzi. Orientēšanās uz eiropeiskām vērtībām nozīmējot pragmatisku un savstarpēji izdevīgu partnerattiecību veidošanu. "Šis princips darbojas arī attiecībās ar Latvijas kaimiņiem, ar valstīm, kas neietilpst Eiropas Savienībā, un, protams, ar mūsu tuvāko kaimiņu – Krieviju," norāda Meinerts.

Vadlīnijās sacīts, ka laikraksts būs uzticīgs klasiskajiem standartiem un krievu valodas tīrības saglabāšanai, spītējot vispārējai kultūras un valodas vulgarizācijas tendencei mediju telpā.

Meinerta redakcionālās politikas pamatā būšot arī mērķis konsolidēt sabiedrību, balstoties uz to veidojošo dažādo grupu interešu harmonizāciju.

"News Media Group" ietilpst laikraksts "Телеграф", interneta portāli "telegraf.lv", "kriminal.lv", "lifenews.lv", kā arī bezmaksas iknedēļas izdevums "TOP TV".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!