Foto: LETA

Jaunajā domē tiesiskums būs viena no galvenajām prioritātēm, par to šodien koalīcijas veidošanas sarunās vienojās "Attīstībai/Par!", partijas "Progresīvie" (APP) un Jaunās konservatīvās partijas (JKP) pārstāvji.

Linda Ozola (JKP) paziņoja, ka sadarbības partneriem ir vienota sapratne, cik būtisks ir tiesiskums un korupcijas izskaušana no domes.

Politiķe gan piebilda, ka, viņasprāt, nav nepieciešams veidot jaunu domes komiteju, kas cīnītos pret korupciju pašvaldības struktūrās. Šobrīd Rīgas domē jau darbojas Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komiteja, tikai tās darbs esot jāuzlabo.

Savukārt mēra amata kandidāts Mārtiņš Staķis (APP) uzsvēra, ka tiesiskumam ir jābūt visās komitejās, neatkarīgi no konkrētās nozares.

Ozola piebilda, ka esot svarīgi, lai, runājot par turpmākajiem sadarbības modeļiem, visa darba struktūra tiktu pakļauta konkrētu mērķu sasniegšanai.

Kā ziņots, piektdien turpinās sarunas par jaunās Rīgas domes koalīcijas izveidošanu. Pirmā tikšanās notika starp APP un JKP, pēc tam APP tiksies ar Nacionālās apvienības/Latvijas Reģionu apvienības pārstāvjiem (NA/LRA), bet pēdējie uz sarunām nāks "Jaunās vienotības" (JV) pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!