Foto: stock.xchng
Jaunajā mācību gadā skolas gaitas dažādu iemeslu dēļ nesāks ap 3000 skolas vecuma bērnu, šovakar ziņoja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Kā pastāstīja Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas vadītāja Laila Rieksta-Riekstiņa, daļa bērnu nāk no nelabvēlīgām ģimenēm, turklāt nereti arī paši vecāki ir tie, kuri bērnus nemotivē iet uz skolu. Dažkārt vecāki uzsver, ka labāk jāsāk darba gaitas.

Citreiz bērni baidās iet uz skolu vienaudžu dēļ. Par to liecinot arī Uzticības tālrunī šajās dienās bērnu saņemtie zvani.

Tāpat daudzi bērni skolas gaitas nesāks, jo viņi kopā ar vecākiem ir devušies darba gaitās uz ārzemēm.

Pieejamā statistika liecina, ka ik gadu skolas vecuma bērnu, kuri skolu neapmeklē, skaits pieaug. 2009./2010.gadā tie bijuši ap 2900 bērni.

Precīzāki dati par jauno mācību gadu būšot pieejami oktobra beigās vai novembra sākumā.

Kā ziņots, šogad skolas gaitas sāks par 6000 skolēnu mazāk nekā pērn, slēgtas 17 vispārējās izglītības iestādes, informēja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Komunikācijas nodaļā.

2009./2010.mācību gadā Latvijas vispārizglītojošās dienas skolās mācījās 226 034 skolēni. IZM prognozē, ka 2010./2011.mācību gadā skolēnu skaits samazināsies par aptuveni 6000 skolēniem.

2009./2010.mācību gadā 1.klasēs mācījās 20 170 bērni, šajā mācību gadā 1.klasē IZM prognozē skolēnu skaita palielinājumu - aptuveni par 1500 bērniem.

IZM norāda, ka precīzs skolēnu skaits būs zināms septembrī, kad būs apkopota izglītības iestāžu Valsts izglītības informācijas sistēmā ievadītā informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!