Foto: EPA/Scanpix/LETA
Sākoties jaunajam mācību gadam, iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens ("KPV LV") aicina vecākus pārrunāt ar bērniem drošu pārvietošanos ar elektriskajiem skrejriteņiem, portāls "Delfi" uzzināja Iekšlietu ministrijā (IeM).

Lai gan atbildīgajās iestādēs vēl top normatīvais regulējums elektrisko skrejriteņu izmantošanai, Ģirģēns uzsvēris nepieciešamību lietot ķiveri, kā arī ievērot drošu braukšanas ātrumu un attālumu attiecībā pret citiem satiksmes dalībniekiem, piemēram, gājējiem.

"Sākoties jaunajam mācību gadam, var paredzēt vēl lielāku bērnu interesi pārvietoties ar elektriskajiem skrejriteņiem ielās. Svarīgi atcerēties, ka skrejriteni var pielīdzināt velosipēdam un tā lietotājam ir pienākumi pret citiem – ir jāciena gājēji un jāizvēlas visām pusēm drošs ātrums un braukšanas veids. Elektriskais skrejritenis, pirmkārt, ir transporta līdzeklis, un neatbilstoša tā lietošana var radīt traumas pašam un citiem, pārvērtējot savas braukšanas prasmes un pārgalvīgi izvēloties ātrumu," norādījis iekšlietu ministrs.

Vienlaikus Ģirģens visiem skolēniem un skolotājiem novēl veiksmīgu jauno mācību gadu.

Arī VAS "Latvijas Valsts ceļi" jaunajā mācību cēliena sākumā aicina vecākus atgādināt bērniem par drošību, kā arī pārrunāt nokļūšanu uz un no skolas.

Sākoties jaunajam mācību gadam, ievērojami pieaugs satiksmes intensitāte, atgādina uzņēmumā. Pa ielām un gar ceļiem pārvietosies vairāk kājāmgājēju, tai skaitā bērni, kas mēros ceļu uz vai no skolas kājām, ar velosipēdiem, skrejriteņiem un citiem braucamrīkiem.

"Latvijas Valsts ceļi" aicina autovadītājus būt īpaši uzmanīgiem un piesardzīgiem un izvēlēties mazāku braukšanas ātrumu apdzīvotu vietu tuvumā. Tāpat jāņem vērā, ka skolu tuvumā ceļu var negaidīti šķērsot bērni, bet ceļu malās īslaicīgi var tikt novietotas vecāku automašīnas.

Ziņots, ka pirmdien, 2. septembrī, sākas jaunais 2019./2020. mācību gads.

Saskaņā ar valdībā apstiprinātajiem noteikumiem par mācību gada sākuma un beigu laikiem šis mācību gads vairumam skolēnu ilgs līdz 2020. gada 29. maijam. Citāds mācību gada beigu laiks ir skolēniem, kuriem paredzēts kārtot eksāmenus - 9. klašu skolēniem mācības beigsies 15. maijā, bet mācību gads - 12 .jūnijā, savukārt 12. klašu skolēniem mācības beigsies 2020. gada 15. maijā, bet mācību gads noslēgsies 19. jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!