Foto: LETA
11.Saeimā uzvarējušais "Saskaņas centrs" (SC) ieguvis 31 deputātu mandātus, žurnālistiem svētdien pavēstīja Centrālās vēlēšanu komisijas vadītājs Arnis Cimdars.

"Saskaņas centrs" ieguvis 31 mandātu, Zatlera Reformu partija, kas Saeimas vēlēšanās startēja pirmo reizi, - 22 , "Vienotība" - 20, Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!" - "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK - 14, bet Zaļo un zemnieku savienība - 13 deputātu vietas.

Rīgas apgabalā no SC parlamentā ievēlēti 13 pārstāvji, no "Vienotībai" - seši, no ZRP - pieci, no Naconālās apvienības - četri, bet ZZS būs pārstāvēta ar diviem deputātiem.

Vidzemes apgabalā "Vienotība" un ZRP katra ieguvusi pa septiņiem mandātiem, SC un Nacionālā apvienība katra pa pieciem, bet ZZS - trīs.

Latgales apgabalā SC būs astoņas vietas, "Vienotībai", ZRP un ZZS - katrai pa divām, bet Nacionālajai apvienībai - viena.

Kurzemes apgabalā ZRP pārstāvēs četri deputāti, "Vienotību", SC un Nacionālo apvienību - katru pa diviem, bet ZZS - trīs tautas kalpi.

Savukārt no Zemgales ZRP saraksta 11.Saeimā ievēlēti četri, no "Vienotības", SC un ZZS katras pa trim, bet no Nacionālās apvienības - divi cilvēki.

Joprojām nav ziņu par vēlēšanu rezultātiem divos iecirkņos: vienu ASV, Sietlā, bet otru - Talsu novadā.

Oficiālie vēlēšanu rezultāti būs ne ātrāk kā pēc četrām dienām un ne vēlāk kā trīs nedēļu laikā.

10.Saeimā vēlēšanu uzvarētāja "Vienotība" ieguva 33 deputātu mandātus, SC - 29 deputātu vietas, ZZS - 22, Nacionālā apvienība ‒ astoņus mandātus un "Par labu Latviju" ‒ arī astoņas deputātu vietas.

Pirms gada notikušajās Saeimas vēlēšanās 5% barjeru vēlēšanās pārvarēja un parlamentā iekļuva piecas partiju apvienības - "Vienotība" (31,2%), apvienība "Saskaņas centrs" (26%), Zaļo un zemnieku savienība (19,6%), Nacionālā apvienība ""Visu Latvijai!"‒"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK" (7,6%) un partiju apvienība "Par labu Latviju" (7,6%), ko veidoja Tautas partija un LPP/LC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!