Latvijā nākamā nedēļa solās būt karsta un lielākoties sausa, arī Jāņu nakti, iespējams, izdosies aizvadīt bez lietus, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūras jaunākās prognozes.
Pirmdienas nakts pārsvarā solās būt bez nokrišņiem, bet dienvidu rajonos varētu būt lietus un pērkona negaiss, dienā - pārsvarā bez nokrišņiem. Gaisa temperatūra naktī +11, +15, dienā +20, +25 grādi.

Otrdien nokrišņi nav gaidāmi, vienīgi Latgales pusē laiks būs vairāk apmācies. Gaisa temperatūra naktī +13, +17, dienā +24, +29 grādi.

Trešdien laiks būs apmācies, taču lietu sinoptiķi neprognozē. Gaisa temperatūra naktī +15, +19, dienā +25, +30 grādi.

Ceturtdienas naktī laiks būs daļēji apmācies, Kurzemes pusē piekrastē iespējams pērkona negaiss. Lietus naktī sākšoties Ventspilī un virzīšoties uz Latgales un Vidzemes pusi. Pirmssvētku dienā lietus un pērkona negaiss gaidāms jau visā Latvijā. Gaisa temperatūra naktī +15, +20, dienā +21, +26, piekrastē +16, +20 grādi.

23.jūnija naktī laiks vēl būs daļēji apmācies, Latgales pusē gaidāms īslaicīgs lietus, gaisa temperatūra +9, +14 grādi.

Arī dienā laiks būs daļēji apmācies, bet nokrišņi nav gaidāmi. Gaiss iesils līdz +15, +20 grādiem.

Jāņu naktī līgotājus sagaida gaisa temperatūra no +8, līdz +13 grādiem, dienā +19, +25.

"Varētu teikt, ka tieši Līgo vakarā un Jāņu naktī būs labs laiks. Līgo dienā vēl būs mākoņi, bet vēlāk tie izklīdīs," sacīja sinoptiķe.

Svētdien, 25.jūnijā, Kurzemes pusē būs apmācies un varētu gaidīt nelielu īslaicīgu lietu. Gaisa temperatūra no +21 līdz +26 grādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!