Foto: LETA

Pašlaik demisionējušās valdības kā tehniska Ministru kabineta (MK) rīcībspēja netiek apšaubīta, tāpēc jaunas valdības tapšanai pārmērīgas steigas nav, paužot personīgo viedokli, sacīja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdes loceklis Ingmārs Līdaka.

Tā viņš komentēja "Vienotības" aicinājumu nominētajam Ministru prezidenta amata kandidātam Mārim Kučinskim (ZZS) uz intensīvākām valdības veidošanas sarunām.

Līdaka skaidroja, ka pašlaik Kučinskis ir iesaistīts valdības deklarācijas "skeleta" veidošanā, lai pēc tam ar potenciālajiem ministru kandidātiem būtu vieglāk vienoties par prioritāri darāmajiem darbiem. Tas, ka nākamā saruna ir nozīmēta pirmdien, 25. janvārī, vēl nenozīmē, ka līdz tam laikam nenotiks kādas neformālas konsultācijas, skaidroja politiķis.

Ja skaidrība par valdības veidošanas jautājumiem radīsies agrāk, Kučinskis lieki nevilcināsies ar partneru aicināšanu uz sarunām, akcentēja ZZS valdes loceklis.

Kā ziņots, "Vienotība" aicina Ministru prezidenta amata kandidātu sākt intensīvākas valdības veidošanas sarunas ar potenciālajiem nākamās koalīcijas partneriem.

Kā informēja "Vienotības" preses sekretāre Laila Timrota, partija no Kučinska sagaida izlēmīgu rīcību, jau iespējami drīz aicinot sadarbības partnerus uz sarunām un kopīgu darbu gan pie nākamās valdības programatisko dokumentu, gan politiskā piedāvājuma izstrādes.

Jau vēstīts, ka partija "Vienotība" sarunā ar Kučinski paudusi vēlmi pārraudzīt sešas ministrijas, bet premjera amata pretendents nekādus solījumus neesot devis. "Vienotība" Kučinskim paudusi vēlmi vadīt Ārlietu ministriju, Iekšlietu ministriju, Izglītības un zinātnes ministriju, Satiksmes ministriju, Tieslietu ministriju un Ekonomikas ministriju.

Savukārt nacionālās apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) ministriem jāturpina strādāt arī nākamajā valdībā, nolēmusi apvienības valde. VL-TB/LNNK pārraudzībā pašlaik ir arī "Vienotības" minētā Tieslietu ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!