Foto: LETA

Veidojot jauno valdību, vispirms jāvienojas par veicamajiem darbiem, nevis amatiem, portālam "Delfi" pavēstīja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) preses sekretāre Dace Kārkliņa.

Tikai pēc tam, kad partijas panākušas vienošanos par darāmo darbu sarakstu un valdības prioritātēm, būtu jāvirza piemēroti kandidāti ministru amatiem, kas šos uzdevumus spēs sekmīgi īstenot, klāsta ZZS.

"Šobrīd mēs esam uzsākuši aktīvu darbu pie ceļa kartes nākamajai valdībai. Mūsuprāt, prioritātēm jābūt tādiem jautājumiem kā vispārējās izglītības reforma, tai skaitā skolotāju atalgojuma paaugstināšana skolotājiem, tālākas reformas veselības aprūpē un medicīnas darbinieku algu palielināšana, jāturpina meklēt risinājumus senioru materiālās situācijas uzlabošanai," akcentē ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Tradicionāli ZZS prioritāte ir bijusi reģionu un pašvaldību attīstība, un partija atgādina, ka arī turpmāk iestāsies par brīvprātības principa ievērošanu, īstenojot tālākas administratīvi teritoriālās reformas.

Jānorāda, ka partijas "Vienotība" plānā Latvijas simtgadei uzdots sagatavot novadu apvienošanas plānu, veidojot ilgtspējīgus, spēcīgus novadus ap nacionālas vai reģionālas nozīmes attīstības centriem.

Pirms ceturtdien, 10. decembrī, paredzētās tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni ZZS plāno vienoties par galvenajiem jaunajai valdībai veicamajiem darbiem, lai ar savu redzējumu varētu iepazīstināt prezidentu.

Jau vēstīts, ka Ministru prezidente Laimdota Straujuma pirmdien paziņoja par valdības demisiju.

Valsts prezidents Vējonis ceturtdien, 10. decembrī, sāks konsultācijas ar Saeimā pārstāvētajām partijām, tostarp ZZS, par jaunās valdības izveidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!