Foto: LETA
Rīgas Jaunciema kapos no otrdienas ir sācis kursēt sabiedriskais elektrotransports, informēja Rīgas domes.

Jaunciema kapsētas platība ir 134 hektāri, un ne visi apmeklētāji var bez grūtībām tikt līdz vajadzīgajai vietai. Elektrotransports palīdzēs cilvēkiem taupīt laiku un spēkus, kā arī samazinās privātā autotransporta daudzumu kapu teritorijā. Pēc Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta aprēķiniem, sezonas laikā elektromobilis varēs pārvadāt līdz 6000 pasažieru.

Mājokļu un vides departamenta rīkotajā konkursā par transporta nodrošināšanu uzvarēja kompānija "Rīgas tūrists." Kapos kursēs elektromobilis ar speciālu piekabi. Sākotnēji tas pārvadās 10 pasažierus, bet, ja būs pieprasījums, tad tiks pievienots vēl viens vagoniņš, un vienā reizē tas varēs pārvadāt līdz 22 cilvēkiem. Elektromobilis kursēs ne retāk kā vienu reizi stundā un pieturēs pēc pasažieru pieprasījuma.

Saskaņā ar konkursa nosacījumiem pasažieru pārvadāšana tiks nodrošināta kapsētas darba laikā no plkst. 9.00 līdz 17.00 visu nedēļu, izņemot pirmdienas. Maksa par braucienu būs tāda pati kā biļetes cena Rīgas sabiedriskajā transportā – 50 santīmu. Par šo summu apmeklētājs varēs gan aizbraukt līdz vajadzīgajai vietai, gan atgriezties atpakaļ.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!