Saeimas deputāts, bijušais Vidrižu pagasta padomes pagasta priekšsēdētājs Dzintars Jaundžeikars esot lobējis Limbažu rajona Vidrižu pagasta padomes īpašumā esošā 15,4 hektāru lielā grants karjera iznomāšanu konkrētam Limbažu rajona uzņēmējam, piektdien ziņo "Latvijas Avīze".
Karjers atrodas tikai 20 kilometrus no Limbažiem, turklāt lielšosejas Limbaži - Rīga pašā malā. Vidrižu pagasta padomes deputāts, nu jau izbijušais lielsaimnieks Jānis Simsons stāsta, ka par grants karjera apsaimniekošanu vietējie deputāti nopietni sākuši runāt un domāt jau pērnā gada nogalē.

"Grants karjers pagastam ir mantojumā no vietējā kolhoza. Visus šos neatkarības gadus grants tika izmantota vietējo ceļu pielabošanai. Bija arī gadījumi, kad no karjera grants tika ņemta patvaļīgi, bet apkārtne un karjera iekšiene palika nesakopta. Tā kā pagastam nav nedz attiecīgas tehnikas, nedz arī vajadzības un iespēju apgūt šādu teritoriju, rosinājām pagasta padomes priekšsēdētāju karjeru iznomāt kādai no ceļu būves firmām."

Vidrižu pagasta padome nosūtījusi vēstules četriem rajona uzņēmumiem - interesi izrādīja divi - SIA "Limbažu ceļi", kuru vada Andris Garklāvs, un pagasta uzņēmējs Dainis Zeltiņš, kuram pieder SIA "Alejas DZ".

Deputātu vairākums nobalsoja par nomas līguma slēgšanu ar Zeltiņu. Par limbažniekiem nobalsoja tikai pagasta padomes priekšsēdētājs un Latvijas Pirmās partijas biedrs Jānis Ļevšins.

Lai arī par Zeltiņa piedāvājumu todien nobalsoja deputātu vairākums, tomēr nomas līgums ar SIA "Alejas DZ" tā arī nav ticis noslēgts. Domē tika skaidrots, ka lēmums bijis nelikumīgs, jo tik apjomīgā līguma slēgšanai bija jārīko konkurss. Taču vēlāk vienu no padomes deputātiem - Simsonu - uzaicinājis bijušais Vidrižu pagasta padomes priekšsēdētājs, tagadējais Pirmās partijas biedrs un Saeimas deputāts Dzintars Jaundžeikars, kurš interesējies par Simsona saimniecības lietām, kas toreiz negāja labi.

"Jaundžeikara kungs man solīja, ka noteikti palīdzēs [..] lai man kredīta maksājumi uz laiku tiktu atlikti vai samazināti procenti. Man tas, protams, likās mazliet savādi, ka Jaundžeikars ar tādiem augstiem amatvīriem tagad runās par viena konkrēta saimnieka problēmām. Jaundžeikars pat piedāvājās atbraukt pie manis uz mājām, bet es teicu, ka aizbraukšu pie viņa uz Vidrižu īpašumu un tad arī visu izrunāsim," laikrakstam stāstījis deputāts. Vēlāk tikšanās laikā Jaundžeikars Simsonam stāstījis, ka padome izvēlējusies nepareizo nomnieku un ja padome savu lēmumu nemainīs, tad uz nekādu atbalstu no LPP/LC partijas var necerēt.

Jaundžeikars par Jāņa Simsona izteicieniem ir stipri izbrīnīts un laikrakstam apgalvojis - neko tamlīdzīgu viņš Simsona kungam nav teicis! "Tās ir pilnīgas muļķības. Tie ir slikta inženiera murgi. Es tikai gribēju viņam palīdzēt glābt saimniecību," paudis deputāts.

Tikmēr Vidrižu pagasta padome tomēr ļāva Zeltiņam iegūt granti karjerā, bet, lai tas notiktu juridiski korekti, iznomāja vien piecus hektārus no tā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!