Foto: F64
Saeimas deputāts, Nacionālās drošības komisijas loceklis Dzintars Jaundžeikars (LPP/LC) uzskata, ka jaunajam ģenerālprokuroram vajadzētu nākt no tiesnešu vidus.

Jaundžeikars portālam "Delfi" pauda, ka "būtu tikai loģiski, ja ģenerālprokurors nāktu no tiesnešu vidus", jo tiesneši ir tie, kas pieņem gala spriedumu un no malas redz gan prokuratūras, gan citu dienestu darbu.

Jaundžeikars gan atturējās nosaukt kādu piemērotu kandidātu, vien norādot, ka, pēc viņa domām, uz Augstākās tiesas priekšsēdētāju Ivaru Bičkoviču, kurš izvirzīs nākamā ģenerālprokurora kandidatūru, patlaban tiekot izdarīts liels spiediens, lai viņš šim amatam atkārtoti virzītu pašreizējo ģenerālprokuroru Jāni Maizīti. "Ir ļoti liels spiediens medijos, presē," pauda Jaundžeikars.

Jaundžeikars arī atzina, ka iepriekš bijusi neoficiāla informācija par tiesneša Māra Vīganta iespējamo virzību šim augstajam amatam. To, ka kāds būtu vēlējies redzēt Vīgantu šajā amatā, pēc Jaundžeikara domām, apstiprinot jaunam tiesnesim nepieredzēti straujā karjera.

Jau vēstīts, ka Maizītis, kuram šā gada 11.maijā beidzas pilnvaru termiņš, būtu gatavs kandidēt uz šo amatu arī trešo reizi, ja saņemtu šādu piedāvājumu. Bičkovičs gandarīts par Maizīša lēmumu, taču savu izvēli vēl neatklāj.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!