Ministru prezidents Aigars Kalvītis jau šo ceturtdien piedāvās Saeimai balsot par Latvijas Pirmās partijas (LPP) deputāta Dzintara Jaundžeikara apstiprināšanu iekšlietu ministra amatā, jo viņa kandidatūru atbalsta visas koalīcijas partijas, portālu "Delfi" informēja premjera padomnieks Arno Pjatkins.
Atbalstu Jaundžeikara kandidatūrai pauduši gan Zaļo un zemnieku savienība un Tautas partija, gan "Jaunais laiks", kura pārstāvji norādījuši, ka izvirzot Jaundžeikaru ministra amatam, premjeram un LPP jāuzņemas atbildība par iekšlietu jomu.

Premjers pēc koalīcijas padomes sēdes atzīmējis, ka viņš kā valdības vadītājs ir gatavs uzņemties atbildību par Jaundžeikara virzīšanu iekšlietu ministra amatam, infomēja Kalvīša padomnieks.

Iekšlietu ministra amatas kļuva brīvs, kad no amata atkāpās cits LPP politiķis, Ēriks Jēkabsons. Jēkabsons aiziešanu no amata skaidroja ar nepietiekamo finansējumu iekšlietu struktūrām nākamā gada budžetā, bet kā otro aiziešanas iemeslu Jēkabsons minēja savu saistību ar Krievijā vajāto uzņēmeju Borisu Berezovski.

Jēkabsons atkāpās dienā, kad Nacionālā drošības padome izlēma iekļaut Berezovski Latvijai nevēlamo personu sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!