Lai gan Jaungada naktī jau reģistrēts šogad pirmais ceļu satiksmes negadījumā bojā gājušais cilvēks, nakts uz ceļiem tomēr pagājusi salīdzinoši mierīgi, atzina Ceļu policijas biroja priekšnieks Edmunds Zivtiņš.
Smagu autoavāriju, kurās būtu cietuši vairāki cilvēki, šonakt nav bijis, arī alkohola reibumā aizturēto šoferu skaits bijis salīdzinoši neliels.

Rīgā aizturēti trīs iereibuši autovadītāji. Kopējais Latvijā alkohola reibumā aizturēto šoferu skaits vēl nav apkopots, taču Zivtiņš lēsa, kas tas varētu būt nedaudz vairāk nekā 10.

Naktī uz 1.janvāri Balvos kāds, iespējams, alkohola reibumā pie stūres braucošs 21 gadu vecs jaunietis notrieca gājēju - 1957.gadā dzimušu vīrieti, kurš no gūtajām traumām notikuma vietā mira. Šoferis no notikuma vietas aizmuka, taču policijai jau izdevies viņu aizturēt.

Pērn uz Latvijas autroceļiem gājuši bojā 438 cilvēki, kas ir zemākais rādītājs pēdējo 35 gadu laikā, tomēr Ceļu policija uzskata, ka traģisku negadījumu skaits joprojām ir liels, īpaši bojā gājušo gājēju skaits, iepriekš atzina Zivtiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!