Kādreizējā “Jaunā laika” biedra Māra Gulbja dibinātā partija “Jaunie demokrāti” (JD) nobažījusies par iespējamu “Lattelekom” valsts kapitāla daļu privatizāciju par neadekvāti zemu cenu, lai gan “Lattelekom” pārdošanas jautājums valdībā nav apspriests un arī šī uzņēmuma kapitāldaļu turētāja - Privatizācijas aģentūra nav pat neoficiāli informēta par kādām uzņēmuma pārdošanas sarunām.
JD otrdien izplatītajā paziņojumā teikts, ka partijai “tapis zināms par valdības nodomu privatizēt “Lattelekom” valsts kapitāla daļas un tai piederošās daļas citos uzņēmumos. Pēc esošajām tirgus cenām “Lattelekom” tirgus vērtība ir ap vienu miljardu latu, taču domājams, ka tā privatizējamā summa varētu būt krietni mazāka”.

Ekonomikas ministrs Krišjānis Kariņš portālam “Delfi” sacīja, ka šādu paziņojumu pat grūti komentēt, jo par “Lattelekom” privatizāciju lemts jau pirms vairākiem gadiem un uzņēmums tiešām ir privatizējamo sarakstā, taču ne konkrētā valdības lēmuma par privatizācijas norisi un laiku, ne arī neoficiālu apspriežu par šo jautājumu nav bijis.

Arī Privatizācijas aģentūrā portālam “Delfi” pavēstīja, ka no valdības nav saņemts nekāds uzdevums saistībā ar “Lattelekom” privatizācijas procesu, un arī neoficiāli nav notikušas nekādas sarunas un nav doti nekādi norādījumi.

JD valdes priekšsēdētājs Māris Gulbis paziņojumā norāda: “”Lattelekom” nepieder šaurai privatizētāju grupai, kas varētu to privatizēt par 300 vai 400 miljoniem latu, radot kādam izdevīgumu no lētas valsts daļu pārdošanas. Šī uzņēmuma lielākā daļa pieder valsts iedzīvotājiem un viņiem ir jāzina patiesība par “Lattelekom” gaidāmo likteni”.

Valstij pieder 51% “Lattelekom” daļu, otrās daļas īpašnieks ir skandināvu telekomunikāciju uzņēmums “TeliaSonera”, kas jau vairākkārt apliecinājis savu vēlmi iegūt pilnībā savā kontrolē gan visu “Lattelekom”, gan “Latvijas Mobilo telefonu”, taču oficiālās sarunas ar “TeliaSonera” nav uzsāktas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!