Foto: Publicitātes foto
Latvijā iepriekš nereģistrētiem jauniem transportlīdzekļiem pirmreizējā valsts tehniskā apskate būs jāiziet ne vēlāk kā 24 mēnešus pēc spēkratu pirmreizējās reģistrācijas, paredz valdībā otrdien akceptētie grozījumi Ceļu satiksmes likumā.

Patlaban jauniem transportlīdzekļiem tehniskā skate jāveic gada laikā.

Par jomu atbildīgajā Satiksmes ministrijā (SM) skaidro, ka Eiropas Savienības tiesību akti paredz termiņa amplitūdu, nosakot tikai maksimālos laikus un dodot iespēju dalībvalstīm tos samazināt atbilstoši katras valsts nepieciešamībai un transportlīdzekļu izmantošanas īpatnībām.

Saskaņā ar valdībā otrdien akceptētajām likuma izmaiņām vieglajam auto, piekabēm ar pilnu masu līdz 3500 kilogramiem, motociklam, triciklam un kvadriciklam valsts tehnisko apskati pirmo reizi būs jāveic ne vēlāk kā 24 mēnešus pēc transportlīdzekļa pirmreizējās reģistrācijas. Turpmākās tehniskās apskates šiem spēkratiem būs jāveic katru gadu.

Kravas automobilim, piekabei (puspiekabei), kuras pilna masa ir virs 3500 kilogramiem un neatliekamās medicīniskās palīdzības transportlīdzeklim valsts tehnisko apskati pirmo reizi būs jāveic ne vēlāk kā 12 mēnešus pēc transportlīdzekļa pirmreizējas reģistrācijas. Turpmākās apskates šiem transportlīdzekļiem būs jāveic katru gadu.

Arī autobusam, vieglajam taksometram un autoapmācībai paredzētajam un attiecīgi reģistrētajam transportlīdzeklim valsts tehnisko apskati pirmo reizi būs jāveic ne vēlāk kā 12 mēnešus pēc auto pirmreizējās reģistrācijas. Otrā tehniskā apskate šiem spēkratiem būs jāveic ne vēlāk kā gadu pēc pirmās valsts tehniskās apskates, bet turpmākās - vienu reizi sešos mēnešos.

Likuma grozījumi pēc to pieņemšanas Saeimā stāsies spēkā 2013.gada 1.janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!