Foto: LETA
Jaunietis no Liepājas Edgars Trankalis piektdien, Starptautiskajā pretkorupcijas dienā, saņēma balvu par labāko pretkorupcijas video, portālu "Delfi" informēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB).

Pretkorupcijas videoklipu konkurss tika rīkots pirmo reizi un tas guva lielu skolēnu un jauniešu atsaucību, konkursa organizētāji atzinīgi novērtējuši viņu izpratni par korupcijas radītajām sekām, norāda KNAB.

Pirmo vietu konkursā un 150 latu naudas balvu saņēma 18 gadus vecais Liepājas Valsts 1. ģimnāzijas skolēns Edgars Trankalis par videoklipu "Labākai nākotnei".

Otrā vieta un 100 latu naudas balva piešķirta Pāvela Jacuka, Rīgas Valsts 2.ģimnāzijas skolēnam par videoklipu "Korupcija... netiks nepamanīta!". Savukārt trešā vieta un 70 latu naudas balva piešķirta Rutai Aprupei no Krāslavas Valsts ģimnāzijas par videoklipu "Pret korupciju ar KNABingu!".

Veicināšanas balvas piešķirtas Katrīnai Bāliņai un Sigitai Kalniņai par videoklipu "Visi cilvēki ir līdzvērtīgi", Ivaram Utinānam par videoklipu "Sāc ar mazāko. Apturi laicīgi", Oļegam Skripņikam par videoklipu "Izeja ir vienmēr", Tomam Leinasaram par videoklipu "Korupcijas Norobežo", Rūdolfam Miķelsonam par videoklipu "Nē korupcijai! (Korumpēti ierēdņi ir valsts zārka nagla)", Gatim Unguram par videoklipu "KRUPIM jeb Korupcijas nedarbojas" un Erko Risthein par videoklipu "E-governance Brings Down Corrruption".

KNAB darbinieku simpātiju balva piešķirta Rīgas Starptautiskā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolas studentam Edmundam Grossam par trīs videoklipiem "Tālāk no cietuma vārtiem", "Ar KNABu nejoko!" un "Priekšniekam".

"Mēs apzināti šajā dienā vēršamies pie jauniešiem, visi iepriekšējie radošie konkursi pierādījuši, ka esam uz pareizā ceļa – jauniešu aktivitāte, viņu domu lidojums un savos darbos paustās atziņas apliecina, ka esam gatavi ne tikai nosodīt korupciju, bet arī pateikt savu NĒ korupcijai!," uzsver KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks. Jaunieši ir gatavi ienest sabiedrībā un publiskajā pārvaldē jaunas vērtības, pārliecināts KNAB priekšnieks.

Amerikas Tirdzniecības palātas Latvijā izpilddirektore
Līga Smildziņa-Bērtulsone paudusi gandarījumu, ka daudzu palātas biedru sniegtais atbalsts ļauj izcelt konkursa idejas nozīmību, aicinot jauno paaudzi ne tikai izprast korupcijas postošo ietekmi un sekas uz sabiedrību kopumā, bet arī aktīvi rosināt jauniešus piedāvāt savus risinājumus un argumentēt, kādēļ vērts rīkoties ētiski un godprātīgi.

Korupcijas novēršanas tēmai veltīto videoklipu konkursu jauniešiem Starptautiskās pretkorupcijas dienas ietvaros organizēja KNAB, ASV vēstniecība Latvijā un Amerikas Tirdzniecības palāta Latvijā (AmCham).

ASV vēstniecības Latvijā simpātiju balva "Embassy's Favorite" ir piešķirta Ivaram Utinānam par videoklipu "Sāc ar mazāko. Apturi laicīgi".

Desmit labāko videoklipu autoriem piešķirtas arī ASV vēstniecības un Amerikas tirdzniecības palātas (AmCham) un tās biedru speciālbalvas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!