Foto: DELFI
Jauno Saktas puķu tirdziņa paviljonu par vairāk nekā 730 000 latu būvēs uzņēmums "Skonto Būve", liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājas lapā.

"Skonto Būve" uzvarēja pašvaldības SIA "Rīgas Nami" rīkotajā konkursā par puķu tirgus paviljona būvēšanu Vērmanes dārzā, piedāvājot līguma cenu 736 524,54 lati.

Konkursu par puķu paviljona būvniecību "Rīgas Nami" izsludināja aprīļa nogalē un pieteikties tajā varēja līdz maija beigām, nodrošinot bankas galvojums 5% apmērā no līguma summas un avansa maksājumu 20% apmērā.

Iepriekš Rīgas dome pašvaldības uzņēmumam "Rīgas Nami" nodeva divus 1240 un 530 kvadrātmetrus lielus zemes gabalus Vērmanes dārza malā, kur atrodas vēsturiskais Saktas puķu tirdziņš, lai to rekonstruētu.

Atbilstoši SIA "Rīgas nami" plāniem pēc rekonstrukcijas līgumi ar nomniekiem – puķu tirgotājiem tiks slēgti tā, lai cilvēki puķes te varētu pārdot vismaz par trešdaļu lētāk nekā Centrāltirgū.

Iepriekš lēsts, ka "Saktas" puķu tirgus pārveidošana varētu izmaksāt gandrīz 900 000 latu, ierēķinot pievienotās vērtības nodokli. Pirms tam projekta izmaksas - 1,2 miljoni latu - domniekiem šķita par augstu, tāpēc tika nolemts tās samazināt un projekta tāmi pārstrādāt atbilstoši pašreizējai situācijai.

Vērmanes dārzs ar domes lēmumu ir nodots "Rīgas dārzu un parku" vienotā apsaimniekošanā. Ziedu tirdzniecības vietas izveide atbilstoši kvalitatīvas arhitektūras prasībām bija viens no parka apsaimniekošanas uzdevumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!