Foto: Publicitātes foto
Maija svētkos oficiālu un svinīgu atklāšau piedzīvoja jauniekārtotais Jaunpiebalgas tirgus laukums "Zem Ķenča cepures", portālam "Delfi" pastāstīja novada pašvaldības pārstāve Aija Ķīķere.

Atklāšanas pasākumā piedalījās Latvijas Republikas Zemkopības ministrs, jaunpiebaldzēns Jānis Dūklavs. Savā uzrunā klātesošajiem viņš atzīmēja, ka lielākais, skaistākais, gludākais tirgus plašajā Piebalgā nu atrodas tieši Jaunpiebalgā. Ministrs izteica vēlējumu, lai tas kļūst par īstu lauku tirgu, lai te var nopirkt lauku cilvēkiem nepieciešamo.

Jaunpiebalgā Gaujas ielā 17a, tirgus laukumā izbūvēta stacionāra tirdzniecības nojume, kas būvēta pēc autentisku piebaldzēnu celtajo riju parauga, trīs nojumes un 15 galdu komplekti, kā arī sanitārais mezgls.

Projektu līdzfinansēja Eiropas Savienība. Novada dome cer, ka sakārtotā vide radīs gandarījumu visiem novada iedzīvotājiem, viesiem no apkārtējiem pagastiem, no visas Latvijas un citām valstīm. Līdzšinējā pieredze rāda, ka tirgus laukums ir iecienīts, regulāri, katru sestdienu, notiek tirgošanās.

Atklāšanas pasākumā piedalījās zemkopības ministrs, jaunpiebaldzēns Jānis Dūklavs. Savā uzrunā viņš atzīmēja, ka lielākais, skaistākais, gludākais tirgus plašajā Piebalgā nu atrodas tieši Jaunpiebalgā. Ministrs izteica vēlējumu, lai tas kļūst par īstu lauku tirgu un lai te var nopirkt lauku cilvēkiem nepieciešamo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!